islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5056
EURO
34,5851
ALTIN
2.498,66
BIST
9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
24°C
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
20°C
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

Lockerbie terör kararının temyizi İskoçya Yüksek Mahkemesinde başladı

Lockerbie terör kararının temyizi İskoçya Yüksek Mahkemesinde başladı

Mirat Haber Ajansı

İskoçya Yüksek Mahkemesi Britianya tarihinin en ölümcül terör saldırısı olan 1988 Lockerbie uçak bombalamasından suçlu bulunan Libyalı bir adamın mahkumiyetine karşı Salı günü temyiz davası açtı. Pan Am Uçuş 103, Aralık 1988’de İskoçya’nın Lockerbie kasabasında, Londra’dan New York’a giderken, çoğu Amerikalı olmak üzere 270 kişinin ölümüne neden olan bir saldırı sırasında havaya uçurulmuştu. 2001 yılında, Libya istihbarat subayı Abdel Basset el-Megrahi, saldırıdan suçlu bulunduktan sonra ömür boyu hapse atıldı. Bombardımandan hüküm giyen tek kişi o. Dahil olduğunu reddeden Al-Megrahi, üç yıl önce İskoç hükümeti tarafından ölümcül kanser teşhisinin ardından merhametli gerekçelerle serbest bırakıldıktan sonra 2012 yılında Libya’da öldü. Ailesi, mahkumiyetine karşı ölümünden sonra temyizde bulundu.

Avukatları Claire Mitchell, ilk duruşmada iddia makamı tarafından sunulan delillerin el-Megrahi aleyhindeki davanın kanıtlanamayacak kadar kusurlu olduğunu iddia ederek başladı. Savcılık davasının, bombayı taşıyan çantanın el-Megrahi’ye ait olduğunu söylediği giysiler içerdiğine dair kanıtlara dayandığını, ancak davanın Pan Am uçuşuna nasıl girdiğine dair herhangi bir açıklama yapılmamasının kritik bir konu olduğunu söyledi. Al-Megrahi ilk olarak 2002’de temyize gitti ancak İskoçya Yüksek Mahkemesi tarafından reddedildi. Libya’ya dönmeden hemen önce 2009’da ikinci bir temyiz başvurusu da iptal edildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.