islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5566
EURO
34,8396
ALTIN
2.431,83
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

Nepal Müslüman Düşmanı Hint Kanallarını Yasakladı

Nepal Müslüman Düşmanı Hint Kanallarını Yasakladı

Mirat Haber Ajansı

Nepal’in kablolu ve uydu televizyon sağlayıcıları Hint haber kanallarını yayınlamayı durdurdu. Operatör kurum Cuma günü yaptığı açıklamada, bu kararın Başbakan KP Sharma Oli hakkında yayınlanan “sakıncalı” içerikle ilgili kamu şikayetleri üzerine ve Müslüman azınlığın şikayetleri üzerine olduğunu söyledi. İki Güney Asya ülkesi, Hindistan’ın Mayıs ayında tartışmalı sınırlarındaki Lipulekh geçişinde tek taraflı olarak yeni bir yol açtığından beri boğuluyor. Hindistan kanalları, Oli’nin Çin’in Nepal büyükelçisi ile yakın bağları olduğunu ileri sürdükten birkaç gün sonra karartıldı.

Hindistan TV kanalları aynı zamanda %4 Müslüman azınlığı olan Nepal’deki İslamofobik ve Müslüman karşıtı görüşleri kışkırtmakla suçlanıyor. Hintliler Müslüman azınlık topluluğuna karşı huzursuzluk ve tepki oluşturmak için Müslümanların koronavirüs pandemisini yaydığını iddia etmekteydi.

Oli, hükümeti hem Hindistan hem de Nepal’in iddia ettiği bölgeleri içeren yeni bir ülke haritası çıkardığından beri Hindistan liderliğinin ve medyasının hedefi oldu. Oli geçen hafta düzenlenen bir parti toplantısında Hindistan’ın partisinin bazı üyelerinden yardım alarak onu görevden almaya çalıştığını söyledi. Geleneksel olarak Nepal’de onlarca yıldır nüfuz sahibi olan Hindistan, Çin’in küçük Himalaya ülkesi üzerinde artan etkisini izliyor. Çin’in Nepal’deki havaalanı, otoyol ve hidroelektrik projelerinin inşasına yaptığı yatırımın yanı sıra Çinli diplomatlar Nepalli siyasi liderlerle bağlarını artırmak için çalıştılar. Pekin, Katmandu’yu, bir zamanlar Çin’i Batı’ya bağlayan eski İpek Yolu güzergahına dayanan dev kıtalararası altyapı projesi Kemer ve Yol Girişimi’ni anahtar olarak görüyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.