islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5951
EURO
34,7972
ALTIN
2.405,07
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C

Lübnan Cumhurbaşkanı Avn’ın, İsrail çağrısı

Lübnan  Cumhurbaşkanı Avn’ın, İsrail çağrısı

AA – Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin (BMGK) 1701 sayılı kararına uyması için İsrail’e baskı yapılması çağrısında bulundu.

Lübnan Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre Avn, Birleşmiş Milletler Lübnan Geçici Görev Gücü (UNIFIL) Komutanı General Stefano Del Col’u başkent Beyrut’ta kabul etti.

Görüşmede Avn, ülkesinin güney bölgesinde istikrarın korunması için UNIFIL ile Lübnan ordusu arasındaki iş birliğine çok güvendiğini ifade etti.

Lübnan-İsrail sınırındaki tüm çatışmaların sona ermesini öngören BMGK’nın 1701 sayılı kararını tüm içeriğiyle uygulama yönündeki taahhütlerini yineleyen Avn, söz konusu karara uyması için İsrail tarafına baskı yapılmasını istedi.

Avn, İsrail’in Lübnan’ın egemenliğini tekrar tekrar ihlal etmesiyle oluşan güvenlik krizlerinde UNIFIL’in gerginliği kontrol altına almak için gösterdiği çabalara dikkati çekti.

UNIFIL’in görev süresinin bir yıl daha uzatılması kararından duyduğu memnuniyeti dile getiren Avn, karara Lübnan ordusuna lojistik destek sağlanmasına ilişkin bir madde eklenmesinden de övgüyle söz etti.

Avn, BMGK’nın Lübnan ordusuna 6 ay boyunca akaryakıt, yiyecek, ilaç ve lojistik destek sağlanması talebi için şükranlarını ifade etti.

Görüşmede UNIFIL Komutanı Del Col da ülkenin güneyindeki olaylara ilişkin Cumhurbaşkanı Avn için bir sunum yaptı.

BM Güvenlik Konseyinin Ağustos 2016’da aldığı 1701 sayılı karar, Lübnan ile İsrail sınırındaki tüm çatışmaların sona ermesini öngörüyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.