islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5128
EURO
34,7988
ALTIN
2.427,11
BIST
9.714,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Parçalı Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

Lübnan Dışişleri Bakanından Protesto İstifası

Lübnan Dışişleri Bakanından Protesto İstifası

Mirat Haber Ajansı

Lübnan Dışişleri Bakanı Nassif Hitti, ülkede reform yapılması konusunda siyasi irade eksikliği nedeniyle istifa etti. Ülke, 1975-1990 iç savaşından bu yana istikrar için en büyük tehdidi teşkil eden büyük bir mali krizle boğuşuyor. Yabancı bağışçılar, Beyrut’un devlet israfı ve yolsuzluğu, çöküşün temel nedenleri ile mücadele etmek için uzun süredir devam eden reformlar yapana kadar yardım olmayacağını açıkça belirtti. Uluslararası Para Fonu (IMF) ile yapılan görüşmeler, mali kayıpların ardından geldi.

Lübnan’ın Arap Birliği eski büyükelçisi Hitti, Başbakan Hassan Diab’ın İran destekli Hizbullah hareketi ve müttefiklerinin desteğiyle Ocak ayında gelen hükümette dışişleri bakanı seçildi. Onun bırakma kararı, özellikle Fransa dışişleri bakanı tarafından yapılan yakın tarihli bir ziyaretten hayal kırıklığına uğradıktan sonra, bakanlığa yakın kaynakların basına verdiği demeçte Diab ile olan anlaşmazlığından kaynaklandı. Diab, Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian’ın geçen ay Beyrut’a yaptığı ziyarette para yardımını reformlara ve IMF anlaşmasına bağladığı için eleştirmişti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.