islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4470
EURO
34,7327
ALTIN
2.436,33
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Lübnan-İsrail sınır görüşmelerinin 5. turu sona erdi

Resmi Lübnan Haber Ajansı, Lübnan ile İsrail arasındaki deniz sınırı sınırlarının belirlenmesi konusundaki müzakerelerin beşinci turunun Salı günü sona erdiğini açıkladı.

Lübnan-İsrail sınır görüşmelerinin 5. turu sona erdi

Resmi Lübnan Haber Ajansı, Lübnan ile İsrail arasındaki deniz sınırı sınırlarının belirlenmesi konusundaki müzakerelerin beşinci turunun Salı günü sona erdiğini açıkladı.

Mirat Haber Ajansı

Resmi Lübnan Haber Ajansı, Lübnan ile İsrail arasındaki deniz sınırı sınırlarının belirlenmesi konusundaki müzakerelerin beşinci turunun Salı günü sona erdiğini açıkladı. Müzakere turu, Birleşmiş Milletler’in himayesinde ve Amerikan arabuluculuğunda medyadan gizli tam beş saat sürdü. Lübnan tarafının, uluslararası kabul görmüş deniz hukukuna uygun olarak deniz sınırlarında ve her su noktasında hakkı konusunda ısrar ettiğini de sözlerine ekledi.

Vehicles of the UN peacekeeping force UNIFIL and Lebanese Military Forces are seen as they stand guard in the southernmost area of Naqoura, by the border with Israel, Naqoura, Lebanon on 14 October 2020. [Ali Abdo - Anadolu Agency]

Görüşmeler, Lübnan’ın güneyindeki Naqoura bölgesindeki BM Geçici Gücünün (UNIFIL) karargahında yapıldı. Salı günü erken saatlerde teşkilat, eski ABD’nin Cezayir Büyükelçisi John Desrocher’in müzakerelerde arabulucu olduğunu belirtti. Pazartesi günü Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Aoun, Lübnan’ın dolaylı müzakerelerin yeniden başlamasına tepkisinin bölgede istikrar ve güvenliği koruma arzusunu yansıttığını açıkladı.

Deniz sınırlarının uluslararası yasa ve yönetmeliklere göre düzeltilmesinin önemini vurguladı. Lübnan, Akdeniz’de petrol ve doğalgaz açısından zengin olan 9 Nolu Bölge olarak bilinen yaklaşık 860 kilometrekarelik bir alan nedeniyle İsrail ile bir anlaşmazlık içinde. 2016 yılında Beyrut, keşif için ilk tur lisanslarının başlatıldığını duyurdu. Lübnan ve İsrail arasındaki deniz sınırlarında, kara sınırlarından farklı olarak herhangi bir askeri çatışma görülmedi. Lübnanlı Hizbullah grubu İsrail sınırındaki bölgeyi kontrol ediyor ve zaman zaman Tel Aviv Şii grubu sınırı aşmakla suçlarken ara sıra olaylar oluyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.