islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Macron Resulullah’a Hakaret Edenleri Savunuyor

Macron Resulullah’a Hakaret Edenleri Savunuyor

Fransa Cumhurbaşkanı Emanuel Macron, vatandaşların ifade özgürlüğü hakkı olarak Charlie Hebdo’nun İslam Peygamberi Hz. Muhammed’in (SA) karikatürlerle aşağılanmasını savundu. Haftalık mizah dergisi Charlie Hebdo’nun Hz.Muhammed’in karikatürlerini yeniden yayınlayacağını ilanının ardından bu sözleri geldi. Dergi, sözde karikatürlerin ilk yayınlandığı 2015 yılında silahlı kişilerin katliamına hedef olmuştu. Otomatik tüfekler ve diğer silahlarla donanmış iki adam, Charlie Hebdo’nun Paris’teki ofislerine girmiş, 12 kişiyi öldürüp 11 kişiyi yaralamıştı. Bu hafta, ana infazcılar Fransız polisi tarafından olay yerinde vurularak öldürüldüğünden, saldırıda işbirliği yapan sanıkların davası Paris’te başlayacak.

Macron, Lübnan’a ikinci ziyareti sırasında Fransız vatandaşlarının birbirlerine saygılı olmasının ve nefret diyaloglarından kaçınmasının önemli olduğunu söyledi. Macron ayrıca, özgür basın yasalarının kendi başlarına karar vermelerine izin verdiği için, Charlie Hebdo’nun aykırı karikatürü yayınlaması ya da yayınlamaması gerektiği konusunda hüküm vermenin yeri olmadığını söyledi. Fransa’da vicdan özgürlüğüne bağlı olarak aynı zamanda küfür ve inanmama özgürlüğü olduğunu ve tüm bu özgürlükleri kendisinin koruduğunu söyledi. Fransa’yı izleyen bazı gözlemciler Charlie Hebdo ve Macron söyleminin yaklaşan seçimlerde İslam düşmanı Fransızların oylarını LePen’in partisinden almak için bir taktik olduğunu düşünüyorlar.

ETİKETLER: Emmanuel Macron
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.