islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5696
EURO
34,9113
ALTIN
2.423,36
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
18°C

Macron Şikayetçi: “Türk Gemileri Teftiş Edilmiyor”

Macron Şikayetçi: “Türk Gemileri Teftiş Edilmiyor”

Mirat Haber Ajansı

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg Perşembe günü yaptığı açıklamada, Fransız donanmasının bu ay Akdeniz’de müttefik gemileri inceleme çağrısına Türkiye’nin yanıt vermediği yönündeki Fransız suçlamalarının araştırılacağını bildirdi. Paris hükümeti Türk silahlarının Libya’ya kaçırıldığından şüpheleniyor. Fransa silahlı kuvvetleri bakanı, iki müttefikin Libya’daki kriz üzerinde dikenli ticaret yaptığı ve birbirlerini ülke savaşında karşıt tarafları desteklemekle suçladığı bir dönemde NATO savunma şefleri toplantısında bu şikayetlerini gündeme getirdi.

Paris defalarca Ankara’yı BM silah ambargosunu ihlal etmekle suçluyor. Türkiye Fransız suçlamalarını reddediyor ve Fransa’nın tanımladığı olayı kabul etmiyor. Fransa Silahlı Kuvvetleri Bakanı Florence Parly, 10 Haziran’da Türk savaş gemilerinin doğu Akdeniz’deki Fransız savaş gemisi Courbet’in radarına üç kez girdiğini söyledi. Courbet’in, bir Türk gemisi olan Çirkin’in, transpondörünü kapatıp kendisini tanımlamamasıı ve nihai varış yerini vermemesi sonucu Libya’ya silah kaçırdığını kontrol etmek için NATO misyonunun meşru alanına girdiğini iddia etti. Türk denizcilerin ayrıca kurşungeçirmez yelek giydiklerini ve olay sırasında hafif silahlarının arkasında olduklarını da sözlerine ekledi.

Üst düzey bir Türk savunma bakanlığı yetkilisi Perşembe günü basında yaptığı açıklamada, Fransa’nın “temelsiz” iddiasının somut bir kanıtla desteklenmediğini ve Fransız gemisinin NATO ilkelerini ve donanma güvenlik kurallarını ihlal eden hızlı ve tehlikeli manevralar yaptığını söyledi. Yetkili, Türkiye’nin NATO sivil ve askeri yetkililerine olayla ilgili bilgi verdiğini de sözlerine ekledi.

ETİKETLER: Emmanuel Macron
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.