islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5108
EURO
34,9455
ALTIN
2.433,58
BIST
9.795,90
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Suriye’nin Arap Birliği’nden uzaklaştırılma nedenleri hala geçerli

Suriye’nin Arap Birliği’nden uzaklaştırılma nedenleri hala geçerli
13 Mart 2021 12:24
A+
A-

Suriye 11 yıldır içinde bulunduğu savaş ve zulümden dolayı Arap Birliği’nden uzaklaştırılmıştı. Esed’in uyguladığı kanlı ve ateşli zafer bu uzaklaştırmanın devam etmesinde ana nedenler arasında yer alıyor.

Mirat Haber Ajansı

Katar Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman el Sani, Suriye’nin Arap Birliği’nden uzaklaştırılmasına neden olan sebeplerin geçerliliğini koruduğunu vurguladı. Doha’da Türk ve Rus meslektaşları ile düzenlediği ortak basın toplantısında Sani, Suriye topraklarının birleştirilmesinin önemini vurguladı ve on yıldır devam eden krize askeri çözümün reddedildiğini yineledi. Suriye meselesinin Katar halkının gönlünde ve zihninde olduğunu, ülkesinin savaştan zarar gören ülkede büyük bir insani rol oynadığını da sözlerine ekledi.

Bu haftanın başlarında BAE Dışişleri Bakanı Şeyh Abdullah bin Zayed el Nahyan, Suriye’nin Arap katına dönmesinin kaçınılmaz olduğunu açıkladı. Şam’ın Arap Ligi’ne dönüşünün Suriye’nin ve bölgedeki diğer ülkelerin çıkarına olduğunu ifade etti. On yıldan fazla bir süre sonra, neredeyse bir milyon insan hayatını kaybetti, milyonlarcası yaralandı ve 23 milyonluk savaş öncesi nüfusun yarısına yakını içeride ve dışarıda yerinden edildi. Analistler, Esad’ın devam eden yönetiminin ateşli bir zafer olduğuna hiç şüphe olmadığını söylüyor. Bunu, savaş alanının kendisinin yok edilmesinden sonra bir galibiyet olarak tanımlıyorlar. Suriye borç, ölüm ve yıkıma saplanmış durumda. Her şeyden önce, UNICEF’in yeni raporuna göre, Suriye’deki çocukların yüzde 90’ının desteğe ihtiyacı var. Bu arada Esed’in kendisi de ülkeye hakim sayılamaz. O daha çok batı ve güneydeki illerin yöneticisi. Egemenlik esas olarak Rusya ve İran’a devredildi. Çatışma öncesindeki Suriye artık gerçekten mevcut değil.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.