islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5704
EURO
34,9776
ALTIN
2.421,86
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C

Mahathir: “Malezya 2023 Seçimlerine Katılmayacağım”

Mahathir: “Malezya 2023 Seçimlerine Katılmayacağım”

Mirat Haber Ajansı

Eski Malezya başbakanı Mahathir Mohamad yaptığı açıklamada, o tarihte 98 yaşında olacağı için eğer seçimler 2023’te yapılırsa katılmayacağını bildirdi. O durumda yeni kurduğu Parti Pejuang Tanah Air’e danışmanlık yapmaya devam edeceğini söyledi. Ancak 95 yaşındaki devlet adamı, eğer seçim yakın tarihte yapılırsa aday olup olmayacağını belirtmedi.

Bir sonraki genel seçim normal şartlar altında 2023’te yapılacak, ancak önümüzdeki birkaç ay içinde yapılmasını isteyenler de var, zira Başbakan Muhyiddin Yassin hükümeti, 222 sandalyeli Parlamento’da  küçük bir çoğunluğa sahip. Muhalefet lideri Enver İbrahim, arkasında yeni bir hükümet kurmak için yeterli milletvekili olduğunu söylemekte ve Muhyiddin hükümetinin çöktüğünü iddia etmekte. Dr. Mahathir, Covid-19 salgın durumunun çok büyük bir risk oluşturduğunu ve şu anın genel seçim için doğru bir zaman olmadığını vurguladı. Efsanevi başbakan böyle bir durumda insan hayatının siyasete göre öncelikli olması gerektiğini savundu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.