islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

Maskenin koruyuculuğunu! Sorgulama zamanı gelmedi mi?

Maskenin koruyuculuğunu! Sorgulama zamanı gelmedi mi?
4 Ağustos 2021 13:34
A+
A-

Corona virüsü salgınına karşı çok gevşek önlemler alan İsveç’te son 14 gün içerisinde ortalama ölüm sayısı 1’in altına indi.

SÖZCÜ’NÜN 03 Ağustos 2021 tarihli haber özeti şöyle:

Maske Yasağını Kaldıran Ülkede Günlük Ölüm Sayısı 1 Bile Değil

Corona virüsü salgınının başladığı günden beri farklı yöntemler uygulayan İsveç’te son 14 gün içerisinde Covid-19’dan ölenlerin sayısı 1’in altına düştü.

Resmi verilere göre Türkiye’de son 7 gün içerisinde ortalama ölüm sayısı 75 seviyesindeyken İsveç, son bir haftada günlük ortalama sayının 1 olduğunu açıkladı. Salgının başladığı günden beri corona virüsü yasaklarını diğer ülkelere göre daha gevşek sürdüren İsveç, geçen ayın başında son sıkı yasağı da kaldırmıştı.

1 Temmuz’da İsveç’te toplu taşıma araçlarında maske kullanımı yasağı kaldırılırken, İsveçli yetkililer Delta varyantının etkisinin zayıf olacağını duyurdu.

İki haftalık süreçte ise İsveç’teki ölümlerin sayısı 1’in altındayken, İngiltere’de bu sayı 74, ABD’de ise 329 olduğunu hatırlatan uluslararası kamuoyu buna rağmen İsveç’in nüfusa oranla İskandinavya’daki diğer ülkelerden daha fazla ölüm yaşadığının altını çizdi.

İsveç’in corona virüsü stratejisini tasarlayan ve büyük tartışma yaratan Anders Tegnell ise Aftonbladet gazetesine konuştu. Tegnell, “Delta varyantı bir süredir ülkede dominant virüs ve bir süredir bu şekilde. Delta varyantının ne kadar bulaşıcı olduğunu söylemek zor. Hastalığı birkaç yıl izlemeliyiz.”

***

Bu haber üzerine görüşlerine başvurduğumuz Al Rıza Demircan hocamız şöyle dedi:

  • Şimdilerde Avrupa çapında ünlenen kalp uzmanı olan dostum Prof. Dr. Ö.G. ‘e sordum: Hocam maske takarak aynı kirli havayı defalarca kirleterek saatlerce teneffüs etmiş olmuyor muyuz? Bunun neresi korunma?  Hocamız beni onaylamaktan öte bir kelime dahi kullanamadı.

Biz de  Mirat Haber olarak soruyoruz:

Maskenin Koruyuculuğunu! Sorgulama Zamanı Gelmedi mi?

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.