islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5601
EURO
34,8812
ALTIN
2.435,32
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Parçalı Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
18°C

Meral Akşener İlk Büyük Hatasını Yaptı

Meral Akşener İlk Büyük Hatasını Yaptı
8 Mayıs 2018 09:06
A+
A-

Meral Akşener ekonomi konusunda halkın önünde elle tutulur gözle görülür ilk yaptığı konuşmasında; bu konuda hata yapmamak için, prompterden okutulmasını doğal karşılıyorum dedi.

Meral Akşener, ekonomi konusunda halkın önünde elle tutulur gözle görülür ilk konuşmasını yaptı. Ekonomi konusunda hata yapmamak için, prompterden okutulmasını doğal karşılıyorum. Ancak burada çok önemli olan ve doğal olmayan şey, ekonomi ile ilgili İyi Parti’nin kurmayı konumunda Durmuş Yılmaz beye, çok güvenmelerinin ilk hazin durumunu İyi Parti’nin yaşamasıdır.

Ekonomi ile ilgili İyi Parti’nin “Türkiye Dayanışma Fonu” ismi ile yaptığı açıklamanın özünü şöyle ifade edebiliriz;

1. Meral Akşener, halkın yüksek borçluluk durumunu dile getirerek 4.5 milyon insanın kredi borçlarını sileceğiz diyor.Sayın Akşener, Borca Dayalı Para Sisteminin ne olduğu ile ilgili kendisinin ve mevcut ekonomi kurmaylarınızın bilgisi yoktur. Çözüm önerisi olarak sunulan Türkiye Dayanışma Fonu da bunu göstermektedir.

2. 4.5 milyon insanın borcu TDF ( Türkiye Dayanışma Fonu) tasarruf ile ödenecekmiş. İyi Parti’nin Manifestosu bu mu?Sayın Akşener “ Bizim ekonomi ve finans ekibimiz son kuruşuna kadar bunu hesapladı. Borç silme ve azaltma fonunun bir defalık olmak üzere 2018 bütçesine yaklaşık maliyeti 8 milyar TL olacaktır. Borç kaderiniz değil, sileceğiz ve kurtaracaksınız. “ diyor. Madem siliyorsunuz nasıl oluyor da bütçeye 8 milyar % 1 yük getirdiğini söylüyorsunuz?

İyi Parti Genel Başkanı Sayın Akşener; bu 8 milyar TL tutarını kaynak olarak, israf edildiğini düşündüğünü söylüyor. Nereden bu paraları bulup vereceksiniz? diye sorulduğunda; Suriyeli mülteci kardeşlerimize harcanan yaklaşık 10 milyar dolar, Devleti temsilen yapılmış Külliye masrafı, makam arabalarını, örtülü ödenekten ödenmiş paralar, devlet ihtiyacı olan satın almaya gitmeden yapılan bina kiralamaları gibi kalemlerden tasarruf yaparak, 4.5 milyon borçlu olan halkın parasını silecek.

Bu tasarruf adı altında asıl sorunu saptırma taktiğini, Ecevit’e de faizci küresel finans uygulatmıştır. Yani bu şekilde bankalara bu paralar ödenecek. Bu parayı nereden bulup bunları sileceksiniz? sorusuna; İyi parti, tasarruf ederek halkın borçlarını ödeyeceğiz diyor. Bunuda tanımlarken Türkiye Dayanışma Fonu diye tanımlıyarak, borcu olmayan halka tabana yayılarak ödettirecek. Özetle verilen cevap budur.

Türkiye Dayanışma fonu adıyla yeni bir kavram tanımlaması ile; halka sanki çok güçlü bir proje imajı vermek, bu işin algı profosyonelleri tarafından oy avcılığı için yapıldığı işaretlerini taşıyor.

Halkımızın en önemli çözüm bekleyen sorunlarının başında yüksek borçluluk gelmektedir. Buna sebep faizci banka düzeneğin işleyiş biçimi oln para kredi sistemidir.

Mesele öyle 8 milyar TL tasarrufla halledilecek kadar basit değil. Bu kadar tasarruf ederek borçları ödeyeceksiniz öyle mi? Bu mümkün değildir. Çünkü 4.5 milyon insanın borcu geri ödenemez durumdaki hali 67 milyar TL dir. 8 milyar nere 67 milyar TL nere.

İyi Parti’nin bu iddiası gerçekte nasıl olacak? Bu halkın borçsuz olan kesimine yayılarak yapılacaktır. Tasarruf edeceğiz, borçları sileceğiz çocuğa anlatılacak masal bile olamaz. İşte popülist politika budur. Sayın Durmuş Yılmaz, birde buna sözüm ona yeniden bölüşüm projesi diyor. Yani aslında borçlar bölüştürülüyor.

Hayır, bu yeniden borç tazeleme projesidir. Borçlandırmak için; borcu borçlanmamış halkın diğer kesimi üzerine borç transferini gerçekleştirmektir.

Bu borçların ödenmesi konusunda Meral Akşener’in gösterdiği kaynağı gösteren Durmuş Yılmaz; faizci küresel finans sistemin, devletleri ve halkları sürekli borçlandırma sistemiyle köleleştirdiği düzeneğinde; örnek uygulamasını yaptığı Güney Kore’den Durmuş Yılmaz tarafından adres gösterilmesi ve rehber alması ise başlı başına bir faciadır.

Borç silme, yeniden borçlandırma sürecinin sürdürülebilme aşamasıdırAsıl olan sürekli borçlanma yapısının değiştirilmesi ve kaldırılmasıdır.

Güney Kore deli gibi üretim yapıyor ama sürekli borçlanıyor. Neden? Uygulanan sistem Borca Dayalı Para sisteminden dolayıdır. Sizin çok üretmeniz de borca bağımlı olduğu için, sonuçta elinizde avucunuzda sadece borç olacaktır. İşte İyi Parti’nin borç silme yaklaşımı budur. Biz borçlanmadan bunları yapacağız demesi yanlıştır.

Borçlu kim, alacaklı kim? Bu kadar borçlunun oluşmasının nedeni nedir? Bu soruların cevapları son derece önemlidir.

Neden borçlandıran bankalarıİyi Parti sorgulamıyor?Halkın öğrenmesinden korktuğunuz şey nedir? İşi getirip halkı borçlandıran bankalar değilde hükümetmiş gibi, oy avcılığı ile temel soruna dokunmamak İyi Parti’nin ekonomi kurmaylarının kimin ağızı ile konuştuğunuda gösterir. İyi Parti’nin bu sistemin ne yapısal işleyişine, ne programında ne de söylemlerinde zerre kadar itirazı yoktur. Yoksa İyi Parti’yi Bankalar mı kurdu!?

Borçlu halk, alacaklı bankalardır.Halkı sistem üzerinden borçlandıran bankalardır. Yani bizim yapısal itiraz ettiğimiz Borca Dayalı Para Kredi sistemidir. Seçim sonrası yeni siyasal dönemde; Ak Parti’nin gerçekleştirdiği siyasal devrimden sonra, yeni para kredi sistemi modeli ile, iktisadi devrimi inşallah gerçekleştirecektir.

Selam ve dua ile….

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

 

MİRATHABER.COM – YOUTUBE

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.