islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5679
EURO
35,0040
ALTIN
2.429,00
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C

Metabolizmanın Durmasına Neden Oluyor

Metabolizmanın Durmasına Neden Oluyor
29 Eylül 2022 15:19
A+
A-

Kilo vermek için yapılan diyetler ve egzersizler oldukça zahmetli, yorucu olabilir. Ancak her noktaya dikkat ettiğiniz halde hala kilo vermekte zorluk yaşıyorsanız bunun nedeni tükettiğiniz besinlerde olabilir. Çünkü yediğimiz her yiyeceğiniz kilomuz üzerinde önemli bir etkisi bulunmaktadır.

PATATES KIZARTMASI VE PATATES CİPSİ
Bütün patates çeşitleri sağlıklı ve doyurucudur. Ancak patates kızartması ve patates cipsi değildir. Kalorileri çok yüksektir ve bu yiyeceklerden farkında olmadan çok fazla tüketebilirsiniz.

ŞEKERLİ İÇECEKLER
Kola gibi şekerli içecekler, tüketebileceğiniz en sağlıksız yiyeceklerden biridir. Kilo alımı ile güçlü bir şekilde ilişkilidirler ve aşırı tüketildiklerinde ciddi olarak sağlığınıza zarar verebilirler.

BEYAZ EKMEK
Beyaz ekmek oldukça rafinedir ve genellikle çok fazla şeker içerir. Glisemik indeksi yüksektir ve kan şekeri seviyesinin yükselmesine neden olabilir.

MEYVE SULARI
Hazır olarak satılan meyve suları aslında meyve dışında pek çok şey içerir. Yüksek oranda işlenmiş ve şeker barındırlar.

HAMUR İŞLERİ, KURABİYELER VE KEKLER
Hamur işleri, kurabiyeler ve kekler, ilave şeker ve rafine un gibi sağlıksız malzemelerle doludur.Ayrıca çok zararlı olan ve birçok hastalıkla bağlantılı olan suni trans yağlar da içerebilirler.

BEYAZ PİRİNÇ
Beyaz pirinç yağ bakımından çok düşük değerlere sahiptir ancak aynı zamanda çok az lif ve protein içerir.

Kilo vermek için yapılan diyetler ve egzersizler oldukça zahmetli, yorucu olabilir. Ancak her noktaya dikkat ettiğiniz halde hala kilo vermekte zorluk yaşıyorsanız bunun nedeni tükettiğiniz besinlerde olabilir.

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.