islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3765
EURO
34,7590
ALTIN
2.432,17
BIST
10.002,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
15°C
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
18°C

Meteorolojiden Uyarı! Yağışlar Cumaya Kadar Sürecek

Meteorolojiden Uyarı! Yağışlar Cumaya Kadar Sürecek
13 Aralık 2022 10:17
A+
A-

Yurtta görülen yağışların Antalya çevresi ile Isparta’nın güneyinde gece saatlerine kadar kuvvetli olarak devam edeceği, cuma gününe kadar ülkenin büyük bir bölümünde etkisini sürdüreceği bildirildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Şahin Şahbaz, haftalık hava durumuna ilişkin bilgi verdi.

Yurdun dünden itibaren yağışlı havanın etkisi altında olduğunu belirten Şahbaz, bugün kuvvetli yağışların Antalya çevresi ile Isparta’nın güneyi, Burdur’un doğusunda gece saatlerine kadar süreceğini ifade etti.

Yarından itibaren Kıyı Ege, Uşak çevreleri, Denizli’nin batısında yağışların yerel olarak kuvvetli olmasının beklendiğini belirten Şahbaz, “Marmara’nın güneyinde yağışlar devam edecek. İç Anadolu’da Eskişehir ile Ankara’nın kuzey ve batı ilçeleri ile Antalya çevresi, Isparta ve Burdur’un doğu kesimlerinde yağışların kuvvetli olacağını tahmin ediyoruz.” diye konuştu.

Şahbaz, Antalya’nın şehir merkezi, Manavgat kesimlerinde yerel kuvvetli devam eden yağışların, yarın akşam hafifleyeceğini, yarın gece saatlerinden itibaren ise tekrar kuvvetleneceğini söyledi.

“HAFTA SONU SICAKLIKLAR MEVSİM NORMALLERİNİN ÜZERİNE ÇIKACAK”
Yağışların daha çok sağanak, Doğu Anadolu ve Batı Karadeniz’in yüksek kesimlerinde ise karla karışık yağmur ve kar şeklinde olmasının beklendiğini bildiren Şahbaz, şu bilgileri verdi:

“Yağışlı hava perşembe günü sonuna kadar sürecek. Cumadan itibaren yağışlar yurdun genelini terk etse de Marmara’nın kuzey kesimlerinde ve Karadeniz çevrelerinde devam edecek. Yağışla birlikte sıcaklıkta bir miktar düşme var ama mevsim normallerinin altına düşmesini beklemiyoruz. Perşembe gününden itibaren yağışlı sistem etkisini azalttıktan sonra sıcaklıkların tekrar mevsim normallerinin üzerine çıkmasını bekliyoruz. Hafta sonu mevsim normallerinin üzerinde bir sıcaklık olacağını öngörüyoruz. Genel olarak mevsim normallerinin 2 ila 4 derece, yer yer 8 derece üstünde sıcaklıklar bekliyoruz.”

 

 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.