islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5556
EURO
34,9560
ALTIN
2.459,17
BIST
9.885,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

MİLLETİMİZ ŞIMARIKLARA DERSİNİ VERDİ

MİLLETİMİZ ŞIMARIKLARA DERSİNİ VERDİ
15 Mayıs 2023 14:00
A+
A-

Tarihi 14 Mayıs seçimleri sonuçlarına genel manada baktığımızda, muhalefetin ya da diğer adıyla Millet ittifakının hezimetini görmekte zorlanmıyoruz.

Milletimizin, iktidara da kendisini artık toparlaması gerektiğinın mesajı verdiğini de göz ardı etmemeliyiz.

İlk turda %55 hatta 60 ile kazanacağını söyleyen ve bu işi ilk turda bitireceğini vaat eden Sayın Kılıçdaroğlu ve Millet ittifakı, seçim akşamı umduğunu bulamayınca, başta Anadolu Ajansı olmak üzere sağa sola saldırmayı tercih etti ama bu saldırıları seçim sonucunu etkilemedi. Kılıçdaroğlu Başkanlığında Millet ittifakının liderleri(!) sahneye çıkıp açıklama yaptıklarında suratlarından düşen bin parçaydı.

Meral Akşener, “Ben sana kazanamazsın demedim mi Kılaçdaroğlu” diye bakarken, İBB Başkanı İmamoğlu’nun sahte ve sinsi gülücüklerini görenler, olayları anlamlandırmaya çalıştılar.

Gelin genel sonuçlara bakalım ve küçük bir değerlendirme yapmaya çalışalım.

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİ

Recep Tayyip Erdoğan   %49,42     29.859.313 Oy

Kemal Kılıçdaroğlu          %44,95    24.430.618 Oy

Sinan Oğan                       % 5.20        2.824.118 Oy

Görüldüğü üzere, 22 yıldır iktidarda olan ve normal şartlarda yıpranması gereken Sayın Erdoğan yıpranmamış ve %50’ye yakın oy almayı başarmıştır. Hem de her şeye rağmen bunu başarmıştır. Kılıçdaroğlu’nu destekleyen, bizim bildiğimiz 9 Partiye rağmen Erdoğan, %50 oy almıştır.

Kılıçdaroğlu’na  başta ABD olmak üzere destek veren İngiltere, Fransa, Almanya’ya rağmen Erdoğan, %50 0y almıştır.

Kılıçdaroğlu’na destek veren HDP’ye, Kandil’e ve dünya para baronlarına rağmen Erdoğan, %50 oy almıştır.

Kılıçdaroğlu’na destek veren bütün dış güçler şu anda milletimizin engin basireti karşısında şakınlık yaşamaktadırlar.

Yani sizin anlayacağınız, bütün bu desteklere rağmen Sayın Kılıçdaroğlu ve Millet ittifakının seçimi kaybetmesi, söylemlerinin tabanda destek bulmadığının göstergesidir.

KILIÇDAROĞLU VE MİLLET İTTİFAKINA BİR SORUMUZ VAR

Zannediyorum Cumhurbaşkanlığı Seçimlerine o kadar çok kitlendik ki, Milletvekilliği seçimlerini ve partilerin meclis dağılımını unutuverdik. Aslında Cumhurbaşkanlığı kadar,  partilerin mecliste temsile yeti de önemliydi.

Kesin olmayan sonuçlara göre ittifakların ve partilerin mecliste kazandığı sandalye sayısı şöyle:

AK PARTİ      %35,49        266 Milletvekili

CHP               %25,37         169 Milletvekili

MHP              %10,06          50 Milletvekili

İYİ PARTİ      %9,75             44  Milletvekili

YEŞİLSOL      %8,80             62 milletvekili

YENİDEN    %2,83                   5 Milletvekili

REFAH

Bu tabloya göre Cumhur ittifakı Milletvekilliği seçimlerini kazanmış ve 321 Milletvekili ile meclis çoğunluğunu almış görünüyor.

Buradan çıkan sonuç ise, Millet İttifakının geçmek istediğini söylediği parlamenter sistemi halkamız onaylamamış durumda.

Aldığı oy oranı itibarıyla CHP, geçmiş seçimlerde ki oy oranıyla aynı durumda ve muhalefette olmasına rağmen oyunu yükseltememiş görünüyor. Hal böyle olunca da akşam yapmış olduğu açıklamalar ile AA’nı hedef tahtasına koyarak bunu toplum nazarından kaçırmaya çalışıyor.

HALKIMIZ İKTİDARA DA MUHALEFETE DE MESAJINI NET BİR ŞEKİLDE VERDİ

Aynı seçimin ikinci turunu ilk defa yapacağımız ve tecrübe edeceğimiz için şu anda gözler 28 Mayıs gününe çevrilmiş durumda.

Dünyada iki turlu seçimler incelendiğinde, birinci turda en çok oyu alan aday ikinci turda %85 kazanmış. Bizler bu noktada yine, en hayırlısını vermesini yüce rabbimizden niyaz ediyoruz.

Bu seçimlerin neticesinde genel kanaatimiz şudur ki, milletimiz büyük bir basiret örneği göstererek İktidara da muhalefete de net mesajlar vermiş, neyi isteyip neyi istemediğini ortaya koymuştur.

Milletimizin bu seçimler vasıtasıyla iktidar ve muhalefete verdiği mesajlara önümüzde ki günlerde değinmeye çalışacağız inşallah! Milletimizin verdiği bu mesajları anlayan anlar, anlamayan  28 Mayıs akşamı oturur kara kara düşünür “Ben nerede yanlış yaptım” diye…

Şımarıklığa gerek yok… Vesselam…

MİRATHABER.COM

 

 

 

ETİKETLER: Manşet