islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5286
EURO
34,9017
ALTIN
2.439,53
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Musk Operasyonu Başlıyor!

Musk Operasyonu Başlıyor!
3 Kasım 2022 11:27
A+
A-

Elon Musk’ın Twitter’ında yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Çok kısa bir sürede Twitter’da büyük değişiklikler yapan milyardere tepkiler de yok değil. Ancak özellikle 8 dolarlık mavi tik ücretine gelen tepkilere rağmen, Musk’ın büyük planları hayata geçirilecek gibi görünüyor. İddialara göre, Musk Twitter çalışanlarının yarısını işten çıkartacak. Geçtiğimiz günlerde bazı yöneticilerin Musk’ı memnun edebilmek için ofiste uyudukları söylenmişti. Üstelik Twitter başka gelişmelere de gebe.

Elon Musk Twitter’ı satın aldı ancak sosyal medya platformunda birbiri ardına flaş gelişmeler yaşanıyor. Ünlü milyarder Twitter’ın çehresini değiştirmeye çalışırken, 8 dolarlık mavi tik ücreti alacağını da açıkladı. Bu ücret birçok Twitter kullanıcısı tarafından tepkiyle karşılandı. Musk 8 dolarlık mavi tik ücretinin aslında düşük bir ücret olduğunu anlatmaya çalışırken, Twitter çalışanları ise şirketteki kariyerlerini düşünüyor. O çalışanların geçtiğimiz günlerde Elon Musk’ın teslim tarihlerini karşılayabilmek için ofiste uyudukları öne sürülmüştü. Şimdi ise tüm çalışanların yarısına kötü haber geldi.

ÇALIŞANLARIN YARISINI KOVACAK
Bloomberg, yakın kaynaklara dayandırdığı haberinde, Elon Musk’ın Twitter çalışanlarının yarısını işten çıkartmayı planladığını bildirdi. Diğer bir deyişle yaklaşık 3.700 kişi işten çıkartılacak. Musk’ın maliyetleri düşürmek amacıyla bunu yapacağı söyleniyor. Rapora göre Twitter’ın yeni sahibi, bu karardan etkilenen personeli cuma günü bilgilendirecek.

Ayrıca Musk’ın sosyal medya şirketinin her yerden çalışma politikasını tersine çevirmeyi planladığı ve bazı istisnalar yapılabilse de çalışanların ofisten çalışmasını zorunlu kılacağı ifade edildi.

ÜCRETLİ MAVİ TİKTEN SONRA ÜCRETLİ VİDEO
The Washington Post tarafından elde edilen bir e-postaya göre Twitter, “Paywalled Video” isimli bir özellik üzerinde çalışıyor. Twitter bu özellikle insanların video yayınlamasına izin verecek ve kullanıcılardan bunları görüntülemeleri için ücret alacak. Şirketin ödenen ücretten pay alacağı söylenirken, uzmanlar, cinsel içeriğin Twitter’da yayınlanabiliyor olmasından dolayı Onlyfans uyarısı yapıyor.

YASAKLILAR HEMEN GERİ GELMEYECEK
Özellikle Twitter’da yasaklı olan eski ABD Başkanı Donald Trump’ın Twitter’a geri dönebileceği söyleniyor. Musk ise yasaklıları Twitter’a hemen geri almayacaklarını açıkça ortaya koydu. Ünlü milyarder, “Twitter, Twitter kurallarını ihlal ettiği için platformdan çıkarılan hiç kimseyi yeni dönem netleşmeden en az birkaç hafta süre platforma geri almayacak.” dedi. Ayrıca, “Twitter’ın içerik denetleme konseyi, sivil haklar topluluğu ve nefret kaynaklı şiddete maruz kalan grupları da içerecek şekilde farklı görüşlere sahip temsilcilerden oluşacak.” ifadelerini kullandı.

Öte yandan, Tech Crunch’ın haberine göre Elon Musk, içerik denetleme planları hakkında bir grup insan hakları savunucularıyla görüştü. Görüşmeden sonra Musk, en azından ABD ara seçimlerinin sonuçları onaylanana kadar mevcut seçim politikalarını sürdürmeyi taahhüt etti. Toplantıya katılan liderlerin açıklamalarına göre, Musk, daha önce yasaklanmış Twitter kullanıcılarını, bunun için şeffaf bir süreç olana kadar eski haline getirmeyeceğini söyledi. Musk ayrıca, önerilen içerik denetleme konseyine nefret kaynaklı şiddete maruz kalan grupların temsilcilerini dahil etmeyi taahhüt etti.

VINE UYGULAMASI
Elon Musk Vine’ın geri dönmesiyle alakalı bir anket düzenlemişti. Ankete katılanların büyük çoğunluğu ise Vine’ın geri dönmesini istiyor. Axios’a göre ise Twitter çalışanlarından, neyin kullanılabilir olduğunu görmek için Vine’ın kodunu gözden geçirmeleri istendi. Ancak bu yol umut verici görünmüyor. Çünkü bu kod 6 yaşı geçti. Bazıları 10’u da geçti. Eski bir Vine çalışanı olan Sara Beykpour, bu konuyla ilgili bir tweet atarak, “Oraya bakmak istemezsiniz. Vine’ı canlandırmak istiyorsan baştan başlamalısın.” dedi.

BEYAZ SARAY FİLTREYE TAKILDI, MUSK TWEET ATTI
Beyaz Saray, resmi Twitter hesabından sosyal güvenlik ödemelerine ilişkin yapılan bir Twitter paylaşımını “eksik bilgi içerdiği” gerekçesiyle sildi. Paylaşımda, “Başkan Biden’ın liderliğinde, yaşlılar son 10 yılda sosyal güvenlik yardımlarında en yüksek artışı aldı.” ifadesi yer alıyordu. Ancak Twitter, “bilginin doğruluğunu kontrol et” özelliğini kullanarak bu bilginin eksik olduğunu, ödemelerdeki bu artışın nedeninin yüksek enflasyon olduğunu belirtti.

Bu durum üzerine Beyaz Saray, söz konusu paylaşımı sildi.

Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre ise günlük basın brifinginde bu konunun sorulması üzerine, “Bu tweet, eksik bilgi içeriyordu. Biz genelde bir tweet paylaştığımızda bunun bir bağlamı olur ama bunda yoktu.” ifadesini kullandı.

Elon Musk ise bu konuyla ilgili bir tweet’e yanıt vererek “Sistem çalışıyor” dedi ve kahkaha emojisi koydu.

 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.