islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4643
EURO
34,7320
ALTIN
2.435,54
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Milli Yol Partisi Milli Parayı Üretecek

Milli Yol Partisi Milli Parayı Üretecek
21 Nisan 2022 13:10
A+
A-

Milli irade, neden milli para üretemiyor?

Ekonomideki üretim tüketim ilişkisi içinde; en çok şikâyet edilip durulan ‘’üretmiyoruz bundan dolayı ekonomimiz kötü” genel anlayışını sürekli herkes tekrar ediyor.

Neredeyse bütün siyasi partiler üretimden bahseder ama bunun kaynak olarak nasıl  gerçekleştirileceğini mevcut sistemin müsade ettiği ve öğretilmiş yöntemlerle söylerler.

Bunu da borçlanmadan başka çaremiz yok diyerek; kurulu sistemin arzu ettiği gibi milleti ve devleti sürekli borçlandırmayı halka söylerler.

Bu işin söz şövalyeleri de ekonomide bundan başka çıkış yolu yok diye ekranlarda sürekli halka narkoz vermeyi sürdürürler.

Siyasi partiler içinde üretimin gerçekleşmesi için paranın üretiminin ele alınması gerektiğini Milli Yol Partisi söyler.

Bunun dışında hiç bir siyasi parti, para sisteminin millileşmesinden bahsetmez.

Bunun nedeni meselenin özünü hala kavramamış olmaları ve bağımlı ithal ekonomik çözüm önerilerini siyasi olarak benimsemeleridir.

Milli Yol Partisi, üretimin gerçekleşmesi için mevcut sistemde üretim borca bağlıdır diyor. Bu para kredi sisteminde, üretebilmek için kaçınılmaz olarak borçlanmanız gerekir. Çünkü paranın borç olarak üretilmesi bunu kaçınılmaz kılıyor.

Milli Yol Partisi, bu sistem içinde  borçlanmadan üretim yapmayı öneriyor. Bunun içinde finansal bir devrim öneriyor.

Bu finansal dönüşüm olmadan toplumsal sorunların büyük  kaynağı olan ekonomik adaletsizliklerin ortadan kalkması mümkün olmayacaktır.

Üretim olmadan ekonomi olmaz. Ama üretileni tüketmeden de ekonomi olmaz. Üretim ve tüketim ilişkisi bir denklik içinde olması gerekir. Eğer bunu toplumsal bir  tüketim üretim denkliğine dönüştüremezseniz, ekonomik türevler kendi içinde sürekli bozucu bir etki yapmaya başlayacaktır.

Peki bu denkliğe nasıl ulaşacağız?

Bu denkliğe bizi ulaştıracak belirleyici etki, denklemin bir tarafında para dediğimiz ölçü dür. Diğer tarafında mal ve hizmetlerin toplamıdır. Bu bir ekonomik denklik olup mal ve hizmeti çevirecek miktardan paranın piyasada var olmasını gerektirir.

Ölçü gerçek ticaretin var olması için korunaklı bir hale getirilecektir.

Şimdi sık sık  dile getirilen ‘’milli para” ne kadar milli?

Bu milli para kavramının milli irade üzerinden, yerli mal ve hizmet üretimi ile  ilişkilendirilmesi ne ölçüde yapılabilmiştir?

Bir sıralama yapılması gerekirse; milli irade, milli para ve milli üretim sıralaması yapılabilir. Milli irade önce, milli paranın varlığını oluşturma konusunda milletin menfaatine yönelik adımlar atması gerekir. Bunun için de mevcut para sistemini hesaba çekmesi gerekir.

Mevcut finansal düzeneğin işleyiş biçimi, Türk milletinin, Türk devletinin açık biçimde aleyhinde işlemektedir. Bu işleyiş biçimini düzenleyen finansal içerikli yasal düzenlemeler değiştirilmez ise, mevcut düzen  milletin aleyhinde sürekli borçlandırmak şeklinde işlemeye devam edeceğini biliyoruz.

Şimdi bu milli para tabirini kullanıp, milli olmayan uygulamaların devam etmesine ses çıkarmayacak mıyız?

İşi getirip, adeta narkozlama söylemine dönüşmüş ”üretim yapmalıyız” gibi genel geçer bir ifadeyle işi kapatamayız.

Mevcut kullandığımız para, faizle üretilerek piyasaya sürekli borç veriliyor.  Ödenemez bir sistem işleyişi ile millet sürekli hacizlerle sömürmektedir. Milli Yol Partisi bunun önüne geçecektir.

Paranın millileşmesi, borç olarak üretilmekten çıkartılıp, faizsiz hale getirilmesinden geçer.

 Her kim ki milli paradan bahsederse, bilmesi gereken şey; faizsiz para üretim sisteminin ülkede temel bir kuramsal modelin yeniden yapılandırılarak uygulanmasını gerektirir.

Üretim ekonomisine geçebilmek için; üretimi bağımsız hale getirecek bağımsız bir para sistemi ile bunu yapabilirsiniz.

Paranın üretimini faizden arındırarak bağımsız hale getirmeden üretim yapmanız, ancak sizi üreten bir köle haline getirir.

Milli Yol Partisi, milletimizi köle olmaktan çıkaracak bir hamle yapacak.

Milli Yol Partisi, Milli Parayı üretecek.

YUNUS EKŞİ 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.