islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5230
EURO
34,8079
ALTIN
2.434,34
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Parçalı Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
20°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

Mirat Haber’den: Hamas’ın arkasına sığınan İslam Dünyası

İslam Dünyası’nın iki milyara yakın neferleri tarafından yapılan konuşmalarda genelde şiddete karşı düşünceler belirtilir.

Mirat Haber’den: Hamas’ın arkasına sığınan İslam Dünyası

Mirat Haber Ajansı

İslam Dünyası’nın iki milyara yakın neferleri tarafından yapılan konuşmalarda genelde şiddete karşı düşünceler belirtilir. Batı güdümündeki pek çok ülkede İşgal Altındaki Toprakları savunan direniş teşkilatları ya da onların üzerindeki siyasi partiler küçümsenir, hatta bazen koyu Batıcı diktatörlüklerde terörist kabul edilir. 

Terörizm yasal bir rejimi kararsızlaştırmak için silahlı eylemlere başvuran yasadışı örgütlerdir. Oysa Hamas bağımsız Filistin’in işgal alındaki toprakları yasadışı elinde bulunduran Siyonist ölüm güçlerine karşı misillemeler yapan bir direniş gücünün siyasi parti halidir. Bu açıdan HDP’den defalarca daha yasal, meşru ve temizdir. HDP gerçek bir terör örgütünün siyasi partisidir.

Eğer kokuşmuş El-Fetih partisi ve Mahmut Abbas Filistin seçimlerini bahanelerle iptal etmeselerdi bugün Hamas rahatça hem cumhurbaşkanlığı hem de meclis seçimlerini silip süpürmüştü. 10 yıl önceki seçimlerde de durum aynıydı. Dolayısıyla Hamas Filistin’in meşru temsilcisi bir partidir.

Ne yazık ki İslam Ümmeti de görkemli konuşmalar yapan önderleri de son Mescid-i Aksa saldırılarında da net olarak görüldü ki ne bir plana ne de bir ağırlığa sahip. Hatta Mısır, Suud, Emirlikler gibi ülkeler kuvvetli bir kınama bile yapmadılar. İki milyar Müslüman, 50 Müslüman çoğunluklu devlet, 6 milyon asker, 10 bin tank, bin savaş uçağı, trilyonlarca para sahibi İslam ümmeti, mescidini korumaktan aciz.

İslam ümmeti adına bu korumayı Hamas yaptı. İran’dan gizlice aldığı binlerce füzeyi İsrail’e gelişigüzel yolladı, bunlar ilk gece 700 füzeyle İsrail’i şok etti. Netanyahu liderliğindeki Siyonist yasadışı işgal güçleri, basıp yangın çıkardıkları Mescid-i Aksa’ya olan saldırılarını kestiler.

Ama bunun karşılığını da Hamas’ın yönetimde olduğu Gazze halkı çekti. Yüzlerce can kaybı, binlerce yaralı, yüzlerce yapının hasar görmesi veya çökmesi, Gazze halkının İslam Dünyası’nın onurunu korumanın karşılığında verdiği bedeldi. Onlar bu bedeli verirken bağımsız ülkeler doğru düzgün ortak bir bildirge bile yayınlayamadık.

Filistin halkı, başta Gazze halkı, Kudüs halkı İslam ümmeti adına büyük bir mücadele vermektedir. Onlara tam destek olmalıyız.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.