islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,6004
EURO
34,8095
ALTIN
2.502,27
BIST
9.435,31
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Afrin’de PKK Klasiği: Bombalı Araçla 5 Sivil Yaralandı

Afrin’de PKK Klasiği: Bombalı Araçla 5 Sivil Yaralandı

Mirat Haber Ajansı

İstihbarat kaynaklarından bilgi alan medya organlarına göre, Pazartesi günü Suriye’nin kuzeybatısında yer alan, Türk Silahlı Kuvvetlerinin PKK/YPG’den kurtardığı ve Suriye Ulusal Ordusu tarafından denetlenen Afrin’de bir araba bombası saldırısında en az beş sivil yaralandı. Afrin’in Cinderesi bölgesinde patlayıcı yüklü aracın patlatılmasıyla maddi hasar da oluştu. Belirli bir terör grubundan bahsedilmemesine rağmen, yerel güvenlik güçleri bunun terörist grup YPG/PKK olduğundan eminler. Daha önce de bu kritik bölgede terör eylemleri Marksist-Leninist terör örgütünün unsuru olan bu grup tarafından gerçekleştirildi.

YPG/PKK, Afrin’de ve Suriye ile Türkiye’nin diğer bölgelerinde, özellikle Suriye veya Irak yakınlarındaki bölgelerde sivillere saldırmak için sık sık araba bombaları kullandı. Türkiye’ye karşı 30 yıldan fazla süren terör kampanyasında PKK, kadınlar, çocuklar ve bebekler de dahil olmak üzere 40.000 kişinin ölümüne neden oldu. PKK, Türkiye, ABD ve AB tarafından terör örgütü olarak listelenmiştir ve YPG, PKK’nın Suriye şubesidir. Ocak 2018’de Türkiye, YPG / PKK terörist unsurlarının Afrin’i tasfiye etmek amacıyla belirtilen büyük çaplı ancak çok az sivil kaybın yaşandığı bir askeri saldırı olan Zeytin Dalı Operasyonunu başlattı. Afrin, operasyonun 58. gününde 18 Mart 2018’de terör örgütünden kurtulmuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.