islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5026
EURO
34,9702
ALTIN
2.430,39
BIST
9.812,20
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Mirat Haber’den: İddialar araştırılmalı

Mirat Haber’den: İddialar araştırılmalı

Pek çok yayın organı, büyük medya, yerel medya ya da İnternet gazetesi, Sedat Peker videoları ve iddialarını ya görmezden gelip haber yapmamakta ya da ancak bir yalanlama olursa o yalanlamayı haber yaparak bahsetmekte. Bu şekilde hükümete iyilik yaptıklarını düşünmekteler. Oysa 100 milyon saat doğrudan izlemesi olan, bunun kat kat üzerinde de alıntıları ve yorumları izlenmiş olan iddialar görmezden gelerek yok edilemez, bilakis halkın ilgisi artar, videolardaki iddiaların doğruluğu kanısı oluşur.

Hükümetten yana bir yaklaşım ancak ve ancak bu iddiaları ciddiye alarak, hem savcılık hem de iddiaların yalan olduğu kanısına varan savcılık birimleri hükümetten etkilendi suçlamasına maruz kalacağından bağımsız bir TBMM komisyonunca inceleme yapılarak gerçekleşir. Burada suçlular varsa ortaya çıkmalı, devlet birimleri kendine çekidüzen vermeli, derin devletçilik oynayanlar hala varsa buna son verilmeli, şaibeli nitelenebilecek iletişimler kesilmeli, hükümet iki yıl önceki seçimlerden önce bir kendini temizlemeye, arınmaya gitmelidir.

Sedat Peker çok zekice bir oyun oynamakta ve bunu 9. videoda dile getirmektedir. İlk videolarda amacını temiz toplum ya da kendisinin siyasi bir yere gelmesi olmadığını söylerken bu sabah yayınlanan son videosunda iktidar veya muhalefet demeden bütün belediyelerde oynanan rüşvetin iki farklı tekniğini paylaşıyor, gençlerin Türkiye’de yolsuzluk olmayan bir rejimi kurmalarını istiyor.

Bunların ardından hepimiz dahil milletin gözünde temiz ve yönetişimli toplumun simgesi haline geldiğini düşündüğümüz İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu’nun Next Level’daki akrabası vasıtasıyla büyük devlet ihaleleri aldığını, bir emniyet müdürünün intiharına neden olduğu, şahsi sigorta şirketinin bakanlık gücü sayesinde 53 kat büyüdüğü, Demokrat Parti başkanlığına kendisinin kuvvetiyle geldiği, operasyon öncesi kendisine yurt dışına kaçması haber ini verdiği, bir yandan akrabası bir yandan da İnternet Haber sahibi Özışık kardeşler vasıtasıyla ilişkilerinin sürdüğü iddialarında bulunmuştu. Bakan iki televizyon programında bunları genel olarak yalanlamasına rağmen Peker destekleyici videolar öne sürerek halkın kafasında kendi iddialarını kuvvetlendirmişti.

Bu sabahki iddiaları ise bunların ötesinde Türkiye’den kaçan SBK Holding sahibi uluslararası kara para aklama şebekesi başı olduğu iddia edilen Sezgin Baran Korkmaz’ın Bodrum’daki otelinde Süleyman Soylu’ya yakın emniyet, yargı ve medyadan isimlerin adlarını sayarak bunların bir ücret ödemeden 100 bin dolar değerinde tatil yaptıklarını, Aralık ayında operasyon kararı alındıktan sonra içişleri bakanının Korkmaz’la bakanlıkta günü ve saatini vererek görüştüklerini, burada kendisine kaçması söylendiği ve ertesi günü Korkmaz’ın Türkiye’den kaçıp kayıplara karıştığını, bu operasyon aynı ay yapıldığında Korkmaz’ın yakalanamadığını içeriyordu.

Bu suçlamalarda yer alan, içişleri bakanının bir kara para aklayıcı milyarderi koruyarak savcılık operasyonunu sabote ettiği iddiası mutlaka temizlenmelidir. “Mafya babasına mı inanıyorsunuz, o FETÖcü, o Mossad, vs.” denerek bundan sıyrılmak mümkün değildir. Sayın Soylu, kendini aklayacak bilgileri, Korkmaz gerçekten bakanlıkta biriyle görüştüyse kiminle görüştüyse bu bilgiyi sızdıranların saptanmasını sağlamalıdır. Bu, televizyon programları düzenleyerek olmaz.

Eğer asılsız iddialarsa bunun hemen ayrıntılarıyla yansıtılması gerekmektedir. Eğer kısmen aslı olan iddialarsa, Soylu’ya yakın insanlar görüşmeler yapıp işgüzarlık yaptılarsa bunlar ifşa edilmeli ve bakanın adı temizlenmelidir.

Televizyon ve medyanın, özellikle de günümüzdeki kötü yönetilen ve halkın zekasıyla alay eden alt seviyedeki medyanın etkisi giderek azalıyor. İnternet medyasının gücü artıyor. FETÖ’cüler sabah akşam kırk farklı yoldan halka yalan bilgilerle bombardıman yapıyor, ciddi bir analiz olmayınca halk bunlara yöneliyor. İddiaların karşısına samimi ve temiz ellerle gidilmelidir. Bu olmazsa halk kaybedilir. Halk birinci parti yapıp iktidara getirdiği Demokratik Sol Parti’nin %1’lik durumuna düşürür

AK Parti geniş bir tabana dayalı, Türkiye tarihinin en başarılı siyasi hareketi. Ancak eski devirlerden gelmiş son kabadayı Sedat Peker’in ücretsiz yayınladığı videolarla, racon kesen konuşmalarıyla, tarihinin en zor dönemini yaşıyor. Eğer Peker kendi iddia ettiği gibi profesyonel suikast gruplarına ihale edilerek öldürülürse hem sağ hem sol kesimin halk kahramanı olur, konu daha da büyür. Her söylediği, her iması, her iddiası kesin hakikat haline gelir.

Biz bu iddiaların araştırılmasını ve hükümetin aklanmasını istiyoruz. Aksi taktirde hükümet kaybeder. Şu an hükümetin yanında görünenler, tıpkı Gezi olaylarındaki gibi Erdoğan’ı suçlu ilan edip gemi batmadan gemiyi terk ederler.

Devlet, SBK kaç uyarısını, SP kaç uyarısını, Yalıkavak’ı, Beykoz Konakları’nı, Paramount’u, Tunceli Pertek olayını, Falyalı’yı, Kolombiya 4.9 tonu, Venezuela’yı, Adalı cinayetini, Mumcu cinayetini, Emniyet Müdürü intiharını, Kaharman intiharını, Ağar’ın emniyetteki gücünü, uyuşturucu şebekelerini, İnternetHaber’i, özel yetkili savcılarla ve meclis komisyonuyla araştırmalı, temizlemeli ve 2023 seçimlerinde halkın karşısına ağırlıkları olmadan çıkmalıdır.

Türkiye’den mafya, uyuşturucu tüccarları, onların işbirlikçisi PKK, derin devle, ihale çeteleri kesin şekilde temizlemelidir. Aksi taktirde bu gidişatla iktidar 2023’te değişir ve sonra bu fırsat 50 sene geri gelmez.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.