islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5245
EURO
34,8905
ALTIN
2.435,28
BIST
9.752,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

MiratHaber’den: Prof. Bingür Sönmez’in “aşı olmayan vatan haini” çıkışı 10 açıdan yanlıştır

MiratHaber’den: Prof. Bingür Sönmez’in “aşı olmayan vatan haini” çıkışı 10 açıdan yanlıştır

Sahibi İslam düşmanlığıyla ünlü Amerikan News Corp. olan Türkçe ulusal kanal FOX TV’de İlker Karagöz’ün sunduğu Çalar Saat başlıklı yayına katılan kalp-damar mütehassısı Prof. Dr. Bingür Sönmez, Korona (Covid-19 ya da SARS-CoV-2) aşısı yaptırmayanlarla ilgili canlı yayında aşı yaptırmayanların “vatan haini” olduğunu, onlara “kız bile verilmeyeceğini”, devlet hizmeti sunulmayacağını, toplu taşımadan faydalanamayacaklarını iddia etti. Prof. Dr. Sönmez’in bu akla, mantığa ve vicdani ilkelere sığmayan açıklamaları kısa sürede toplumdan tepki topladı.

Daha önce kamuoyunda AK Partili Sarıkamış Belediye Başkanı İlhan Özbilen ve yeğeni tarafından 2014’te silahlı saldırıya maruz kalmasıyla tanınan Prof. Sönmez’in ara ara dikkatleri üzerine çekmeyi başaran benzer çıkışlar yaptığı tıp camiasında bilinmekte ve son çıkışı tanıyanları şaşırtmamakta. Ancak dünkü sözleri bir akademisyenin eksantrik çıkışları olmaktan çok daha ötede.

Öncelikle “kız vermek” ne kendisinin, ne kendi zihniyetindeki grupların ne de adına konuştuğunu iddia ettiği devletin tekelinde değildir. Ayrıca aşı yaptırmama kararı sadece genç erkeklere ait de olmayacağı gibi kullandığı o tuhaf “bile” sözcüğü de kadına verdiği değerin bir yansımasıdır. “Vatan hainliğini” toplumun ağırlıklı kesimince hocaya aynen iade edilebilir. Ülkenin büyük bir bölümü, aralarında pek çok yiğit vatanperver de dahil, bilmedikleri yabancı bir maddeyi vücutlarına iğne yoluyla sokmak yerine önlemleri uygulamayı tercih etmektedir. Vatan hainliği az sonra izah edeceğimiz maddelerden dolayı aksine kendi düşüncesine daha yakındır.

İnsanlarımız çeşitli nedenlerden dolayı aşı olmayı tercih etmeyebilir. Bunlara şantajla, ekmeklerini kazandıkları işlere gitmelerini engelleyerek, evlenme haklarını alarak, vatan haini ilan ederek, devlet hizmetlerinden ve hastane hizmetlerinden mahkum bırakarak ölümle tehdit etme cüretini hiçbir hükümet üstlenemez. Türkiye Kuzey Kore değildir. Jakoben elitlerin halka tepeden konuşması ve onları zorla devlet baskısı altına almaya tehdit etmelerinden önce, okulları açmak, yazın tatil beldelerinde eğlencelere izin vermek, bar, gazino, restoran ve kafelerde sürekli virüs alış verişini ön ayak olmaktan çekinmeleri gerekirdi.

İnsanımızın haklı nedenlerle aşı olmak istememesinin pek çok nedeni bulunabilir. Aşağıda bunları açıklıyoruz. Ancak en önemlisi, hiç tartışmadan alelacele bir kararla Çin’den bir aşı getirilip bütün milleti üzerinde denenmesine karar verilmesi, halkın aç bırakmak yoluyla buna zorlanması, her tür demokratik sosyal hukuk devleti ilkesini ihlal etmektedir. Bingür Sönmez tarzı kendini büyük gören kişiler halk üzerinde tahakküm kuramaz.

Kişisel nedenlerle aşı olmamak

Öncelikle bir birey özel ve kişisel nedenlerle aşı olmak istemeyebilir.

1. Pek çok insanda aşıların içinde bulunan polietilen glikol (PEG) maddesine alerjik reaksiyon verilmektedir. Bu insanların bu riski almak istememesi normaldir.

2. Diğer insanların çeşitli nedenlerle ya da hastalıklar sonucu sonuçlarını tam bilmedikleri zayıf bağışıklık sitemleri olabilir ve bunların sonucunda, aşı olmaya kendilerini hazır hissetmeyebilirler.

3. Bunun dışında insanlar kendilerine verilecek maddeler konusunda karar verme hakkına sahiptir ve insan makine olmadığından, sezgileri ve hiss-i kabl-el vukuu sahibi olduğundan, ölümüne neden olabilecek bir şeyin kararı en iyi kendisi hissedebilir. Bazı insanlarda psikolojik reaksiyon ve fobiler olabilir ve bunlara zorla ve tehdit yoluyla aşı yapılması canicedir.

Bilimsel nedenlerle aşı olmamak

Aklı başında ve temel bilimsel anlayışa sahip biri için aşı, toplum psikolojisi yönetimi amacıyla yürütülen ancak bilim dışı bir uygulama görünümü vermektedir.

4. Covid-19 aşı yapılan diğer virüslerden farklı olarak, uzun süre, yaşam boyunu bırakın bir yıl bile bağışıklık oluşturmamaktadır. Bağışıklık süresi ortalam 2-3 ay arasında olması nedeniyle, en iyi ve en kaliteli mükemmel aşı bile birkaç ay içinde etkisini yitirmektedir. Bu nedenle aşıyı tekrar tekrar, yılda en az dört kere, üç yıl boyunca bunun devam edeceğini varsayarsak 12 kere, toplamda 24 kez iğne vurdurarak yapmak gerekmektedir. Üç yılda en az 24 doz iğneye ve bilinmeyen sonuçlarına insan bünyesi dayanamaz.

5. Korona virüsü aşısı hangisi olursa olsun yüzde yüz garanti vermemektedir. %90 başarılı bile kabul etsek, %10 başarısızlık ihtimali, üç yıl içinde 12 kez tekrarlandığında çok yükselmektedir. Dolayısıyla iki ay %90 koruyan aşı, üç yıl boyu yinelendiğinde %28 üzerinde bir koruma etkisine sahip değildir.

6. Eğer ortaya mutasyonlar sonucu farklı yeni virüs varyasyonları çıkarsa, ve çıkmaktadır da, klasik aşılar bunlara cevap veremeyebilir. Şu anki aşılar, özellikle de ölü virüs aşısı denen bize empoze edilen Çin aşıları, geçen kış aylarının Sars-CoV-2 virüsüne yönelik bir maddedir. Bu kış çıkan İngiliz Virüsü B.1.1.7 ya da bu hafta görünen korku verici Güney Afrika Vürüsü ya da henüz bilmediğimiz çok sayıda varyasyona yönelik bir etkisi olmama ihtimali yüksektir.

Dini ve siyasi nedenlerle aşı olmamak

7. Ülke için üç yılda toplam 200 milyon doz aşı, maliyeti, lojistiği, bunu yapacak personeli, işletme giderleri, hatalar, arızalar, sorunlar da katıldığı zaman ülke bütçesine en az 200 milyar lira gibi, ancak faizli borçla alınabilecek ağır bir yük getirmektedir. Eğer aşı kişisel bütçeden çıkacaksa pek çok vatandaşımızın bunu yıllarda sürdürmesi mümkün olmayacak, bankalara faizli Korona borçlanması yapacaklar, Türk vatandaşlarının büyük bölümü olduğu gibi Türkiye de bu sürecin sonucunda bankalara faiz kölesi haline gelecektir.

8. Üç yılda en az 200 milyarın döneceği bir piyasada, hele tıp dünyasında ilaç şirketlerine reçete yazıp onlardan mükafat almak çok yaygın hale geldiği bugün için bireylerin anormal vurgunlar yapması ve aşı veren ülke ve şirketlerin para dağıtımıyla yeni bir Korona zengini sınıf çıkması kaçınılmazdır. Belki de bu çoktan başlamıştır.

9. Aşılarda yaygın olarak koruyucu madde olarak kullanılan jelatin maddesi hemen hemen tümüyle domuz etinden elde edilmektedir. Bu bazı şirketlerin aşılarında kullanılmadığını iddia edilse de bir domuz ülkesi olan Çin, kesinlikle böyle bir belirtide bulunmamıştır. Vücuda zerk edilecek aşı maddesinin domuz jelatini içerdiği nerdeyse kesindir. Her ne kadar bunun helal olup olmadığı tartışılırsa da vatandaşlarımızın zaruret, ölüm hali olmadığında vücuduna domuz maddesi takviyesine karşı çıkma hakkı bulunmaktadır.

10. En önemlisi de bilimsel nedenleri anlatarak, izah yoluyla değil de, tepeden inmeci yaklaşımların aşırı artması ve bunun da temel insan haklarını ve demokratik hakları ihlal eder görünmesi, profesörünkü gibi tehditler, aşağılamalar, zorla taşıtlardan atmak yoluyla üst bir aklın vücuduna bilmediği bir maddeyi enjekte etmeye zorlaması, her kesimden 15 Temmuz’a direnmiş, Allah’tan başka hakim tanımayan aziz milletimizi rahatsız etmekte, direniş duygularını hareketlendirmektedir.

Bu nedenlerle herkesin ayağını denk alması, eğer bir konuya inanıyorsa bunu medeni ve ahlaki bir biçimde anlatması, meşveret ve uhuvvet dahilinde halka izah etmesi, toplumu aşağılayan, baskı yapan Jakoben, Pozitivist tepeden inmeci yaklaşımları terk etmesi gerekmektedir.

Mirat Haber