islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5433
EURO
34,9184
ALTIN
2.430,06
BIST
9.709,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Mısır: Yasaklanan Kadın Sünneti İhlaline Tutuklama

Mısır: Yasaklanan Kadın Sünneti İhlaline Tutuklama

Mirat Haber Ajansı

Üç kızına koronavirüs aşısı yapacağını söyledikten sonra devlet tarafından yasaklanan kadın sünneti yapan bir baba suçlanarak tutuklandı. Savcının ifadesine göre, operatör baba kızlarına bilincini kaybetmeleri için genel anestezi Verdi. Kızlar uyandıklarında, bacaklarını birbirine bağlı ve genital bölgelerinde ağrı hissi olduğundan, kadın üreme organlarını ağzında operasyon yapıldığını anladılar ve şikayette bulundular. Doktor baba, 18 yaşın altındaki üç kız kardeş üzerinde acımasız uygulamadaki rolünden dolayı suçlanıyor. Kızlar, annelerine olanları anlattılar ve bunu yetkililere bildirdiler. Doktor eşi tarafından boşandı.

Şafii mezhebinde tavsiye edilen kadın sünneti operasyonu, kadınların cinsel organının ağzındaki bazı dokuların alınması sonucunda hijyeni artırmak ve kadınların mastürbasyon yapmasını engellemeye yönelik eski çağlarda özelleikle Kuzey Doğu Afrika’da yerleşik bir uygulama. Hem Hristiyanlar hem de Müslümanlar Mısır’da bu eski geneği südürmekte. Bu, Mısır’da 2008 yılında yasadışı hale getirildi ve 2016’da cezalar artırıldı. Doktorlar bir yıldan yedi yıla kadar hapisle karşı karşıya kalıyorlar. Bununla birlikte, uygulama ülkede hala yaygın. Yasadışı olduğu için doktorlar genellikle çok yüksek fiyatlar talep ediyorlar. Anestezi ekstra ve eğer bir aile bunu karşılayamazsa, kızları onsuz kesilir. Bu yılın başında, ebeveynleri zorladıktan sonra ölen 12 yaşındaki kız çocuğu vakasındaki ölüm, Mısır’da yaygın eleştiriler aldı. Nida’nın ebeveynleri, teyzesi ve prosedürü uygulayan doktor amcası ölümden sonra tutuklandı.

Mısır, FGM’nin hem Müslümanlar hem de Hıristiyanlar üzerinde gerçekleştirildiği dünyadaki ilk dört ülkeden biridir. 2015 UNICEF araştırması, Mısır’da 15-49 yaş arası kadınların yüzde 90’ının kadın sünnetine maruz kaldığını ortaya koydu. Ameliyat inanılmaz derecede ağrılı, enfeksiyon riski yüksek ve doğum ve idrara çıkma zorluklarında komplikasyonlara neden olabilmesi, bu gizli yasadığı operasyonlar konusunda endişeler ortaya koyuyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.