islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3670
EURO
34,9587
ALTIN
2.325,36
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Modern Batının Çirkin Yüzü!

Modern Batının Çirkin Yüzü!
22 Nisan 2022 11:38
A+
A-

Rusya-Ukrayna savaşında, 5 milyona aşkın Ukraynalı, hayatta kalmak için komşu ülkelere sığınırken, medeniyetin beşiği(!) Batılı ülkelerin maskeleri de düşüyor. Almanya’nın, kendisine sığınan Ukraynalı mültecilere yer açmak için yüzlerce Afgan’ı kaldıkları yerlerden kovduğu ortaya çıktı. Sürülen Afgan mülteciler, toplu barınaklar ile evsizlerin de kaldığı pansiyonlara yerleştiriliyor.

Rusya-Ukrayna savaşında, 5 milyona aşkın Ukraynalı, hayatta kalmak için komşu ülkelere sığındı. Batılı ülkelerin sığınmacı konusundaki iki yüzlü politikası da göz önüne serilmeye devam ediyor. Amerika merkezli Foreign Policy dergisi yaptığı bir haberle, Almanya’nın mültecilere uyguladığı çifte standartı gözler önüne serdi.

GİZLİ SAKLI YAPILDI
Konuyla ilgili açıklama yapan Berlin Mülteci Konseyi’nin yönetim kurulu üyesi Tareq Alaows, tahliyelerin halka açık yapılmadığını, mültecilerin ve kamuoyunun bilgilendirilmediğini belirterek işlerin gizli kapaklı yürütüldüğüne işaret etti. Alman hükümetinin “Tahliye merkezleri kısa süreli konak yerleri” ifadeleriyle Afgan sürgününü gerekçelendirdiğini ifade eden Alaows, ancak bazı ailelerin yıllardır orada kaldığını, taşınmak zorunda kalan ailelerin çocuklarının yıllardır okudukları okulları bırakarak sosyal çevresinden koparıldığını vurguladı.

KORKTUKLARI İÇİN SUSTULAR
Berlin’de şimdiye kadar yaklaşık 10 Konutun boşaltıldığını vurgulayan Alaows, “Sürülen Afganların yaşam koşulları düzelmedi. Buna rağmen mağdur olan mülteciler göçmenlik durumlarının etkileneceğinden endişe duyarak, konuşmaktan korktu” dedi. Dergiye konuşan, kovulan mültecilerden Meryem Arwen, bir görevlinin “Bu barınağı 24 saat içinde boşaltın. Soru yok, müzakere yok” ifadeleri ile tahliye kararını ilettiği belirterek, evlerine Ukraynalı bir aileyi yerleştirdiklerini ifade etti. Toplu olarak kalınan bir barınağa yerleştirildiklerini belirten Arwen, onlarca kişiyle aynı alanları kullandıklarını ve beraber kaldıkları kişilerden bazılarının sabıkalı olması nedeniyle çocukları için korktuğunu belirtti.

EVSİZ OTELLERİNE YERLEŞTİRİLDİLER 
Tahliye edilen ailelerden bazıları toplu olarak kalınan barınaklara yerleştirilirken, bazıları ise evsizlerin de kaldığı düşük bütçeli otellere yerleştiriliyor. Berlin Sosyal Hizmetler basın müşaviri Stefan Strauss, kararın Afgan aileler için zor olduğunu, ancak yeni gelen Ukraynalı kadın ve çocukların bu tanımlanmış geçici konaklarda kalmak zorunda olduğunu savundu.

YENİ ŞAFAK 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.