islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3970
EURO
34,7929
ALTIN
2.434,65
BIST
10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
15°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C

MSB BASIN BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPTI

MSB BASIN BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPTI
1 Şubat 2024 14:23
A+
A-

MSB Basın Bilgilendirme Toplantısı Yaptı: Terörle Mücadelede Son Durum

 

 

 MSB Basın Bilgilendirme Toplantısı Yaptı

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından düzenlenen basın bilgilendirme toplantısında, Türk Silahlı Kuvvetlerinin yurt içi ve sınır ötesinde gerçekleştirdiği operasyonlar sonucunda son bir haftada Irak ve Suriye’nin kuzeyi dahil 63 teröristin etkisiz hale getirildiği açıklandı. Ayrıca MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, operasyonlar, sınır güvenliği ve savunma sanayii ile ilgili güncel bilgileri paylaştı. Yetkililer, sınırı yasa dışı yollarla geçmeye çalışan kişileri engelledi. Ve savunma sanayii ürünlerine ilişkin uluslararası iş birlikleri ile projelerin devam ettiğini bildirdi. Bunun yanı sıra toplantıda, F-16 Blok-70 uçaklarının tedariki ve modernizasyonu, Milli Savunma Üniversitesi sınav başvuruları gibi konular da gündeme geldi.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), terörle mücadele kapsamında önemli bir basın bilgilendirme toplantısı düzenledi. Ayrıca toplantıda, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) yurt içi ve sınır ötesi operasyonları ele alındı. MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, son bir haftada Irak ve Suriye’nin kuzeyinde 63 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Operasyonların Detayları ve Başarıları

Tuğamiral Aktürk, PKK/KCK/PYD-YPG, DEAŞ ve FETÖ gibi terör örgütlerine yönelik operasyonların detaylarını paylaştı. Suriye harekat bölgesinde, son bir haftada 13 tacizle saldırıya anında ve misliyle karşılık verildiğini söyledi. Ayrıca 42 teröristin etkisiz hale getirildiğini belirtti. Bununla birlikte 1 Ocak 2023’ten bu yana etkisiz hale getirilen terörist sayısının 2 bin 541’e ulaştığını vurguladı.

 Sınır Güvenliği ve Uluslararası İlişkiler

Aktürk, sınır güvenliği konusunda da bilgi verdi. Son bir haftada yasa dışı yollarla sınırı geçmeye çalışan 188 kişinin yakalandığın söyledi. Bunların arasında 6 FETÖ ve 1 DEAŞ mensubunun bulunduğunu açıkladı. Ayrıca, İsrail-Filistin meselesinde Uluslararası Adalet Divanının aldığı ihtiyati tedbir kararını memnuniyetle karşıladıklarını ifade etti.

 Savunma Sanayii ve Yeni Projeler

Aktürk Savunma sanayii alanında da önemli gelişmelerin olduğunu belirtti. 40 yeni F-16 Blok-70’in tedariki ve mevcut F-16’ların modernize edilmesi için ABD Kongresindeki onay sürecinin başladığını duyurdu. Ayrıca, Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı başvurularının sona erdiğini ifade etti. Ardından geç başvuru tarihinin ise 7 Şubat olduğunu hatırlattı.

Sorular ve Yanıtlar

Basın toplantısında, gazetecilerin soruları da yanıtlandı. F-16 Blok-70’lerin tedariki, Eurofighter Typhoon talebi konuları konuşuldu.  Ardından Kanada’nın savunma sanayi ürünlerine ilişkin ambargosunun kaldırılması gibi konular ele alındı. Bunun yanında bakanlık kaynakları, sorulara detaylı yanıtlar vererek, Türkiye’nin savunma sanayii ve dış politikadaki güncel duruşunu aktardı.

Bu toplantı, MSB‘nin terörle mücadeledeki kararlılığını ve savunma sanayiindeki gelişmeleri vurgulayan önemli bir adım olarak değerlendirildi. Terörle mücadelede elde edilen başarılarla sınır güvenliğinin sağlanması, ulusal güvenlik açısından kuşkusuz  büyük önem taşıyor.

MİRATYOUTUBE

MİRATHABER.COM