islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4317
EURO
34,7477
ALTIN
2.441,58
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

MURAT KEKİLİ’DEN CEVAP

MURAT KEKİLİ’DEN CEVAP
20 Şubat 2023 16:52
A+
A-

Kahramanmaraş‘ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7.7‘lik ve Elbistan’da 7.6‘lık depremin ardından, maalesef binlerce vatandaşımız hayatını kaybetti.

Bu depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımızın acısını dahi yaşayamadan, özellikle sosyal medyada ortaya atılan yalanlar ve depremi siyasi ranta çevirmek isteyenlerin ortaya çıkması, gönüllerde daha büyük depremlere sebep oldu.

Sosyal medyada “Baraj patladı” gibi öyle yalanlar uyduruldu ki, deprem bölgesinde büyük kargaşaların yaşanmasına sebebiyet verdi. Burada ortaya atılan yalanlardan bir tanesi de, devletin deprem bölgesine geç ulaştığı ve organize olamadığı haberiydi.

Bu konuda, sitemizde yayınlanan bir yazımızı okumanızı tavsiye ediyor, aşağıya linkini veriyoruz.

https://www.mirathaber.com/buyuk-depremi-piknik-cantasiyla-kurtaran-kafalar/

İşte bu söylenti ve yalanlara, depremin ilk gününden itibaren deprem bölgesinde olan ve canla başla çalışan sanatçı Murat Kekili sosyal medyada cevap verdi:

“Herkes ilk günden beri görevinin başında… AFAD, Kızılay, TSK, Madenciler ve diğerleri… Şimdi gözümün gördüğüne mi inanayım, yoksa söylentilere mi?”

HABER YORUM

Depremin ilk gününden itibaren söylediğimiz gibi, şu anda yapılmış olan hataları sıralayıp sayma zamanı değildir. Sapla samanı karıştırma zamanı hiç değildir. Hele ki 11 ilimiz gibi 15 milyon insanın yaşadığı büyük bir alanda yaşanan bu depremin üzerine mal bulmuş mağribi gibi atlayıp spekülasyonlar üretmek ve de  bundan siyasi rant elde etmeye çalışmak, siyasi etikle de bağdaşmamaktadır.

Şu anda bizim yapacağımız en güzel şey, devletimizin yanında olmak ve milletçe birlik ve beraberlik içinde yaraları sarmaktır.

GELİŞEN OLAYLARA İSLAMİ BAKIŞIN ADRESİ: MİRATHABER.COM

ANAHTAR KELİMELER: AFAD   Kızılay    Pazarcık   Elbistan  Murat Kekili

 

 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.