islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4316
EURO
34,8125
ALTIN
2.441,95
BIST
10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
15°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C

MUSTAFA SANDAL’DAN TEVHİD BAYRAĞINA HAKARET: “BEZ PARÇASI”

MUSTAFA SANDAL’DAN TEVHİD BAYRAĞINA HAKARET: “BEZ PARÇASI”
2 Ocak 2024 14:37
A+
A-

Şarkıcı Mustafa Sandal, geçtiğimiz aylarda Türkiye’de Arap turist ve mülteci karşıtı söylemleriyle gündeme gelmişti.

Şarkıcı Mustafa Sandal şimdi de Galata Köprüsü’nde düzenlenen Gazze ile dayanışma yürüyüşünde Tevhid Bayrağına karşı bir tutum sergiledi.

Yürüyüş sırasında saldırıya uğrayan İsmail Aydemir’in Tevhid bayrağını hedef gösteren Sandal, Aydemir’e saldıran ırkçı vandallara ses çıkarmadı. Tevhid bayrağını “bez parçası” olarak aşağılamaktan çekinmeyen Sandal,  Aydemir’in tutuklanmamasına karşı da hayıflandı. Sandal Tevhid bayrağının “hilafet bayrağı” olduğunu iddia etti. Kendi dedelerinin İran göçmeni olduğunu da unutarak, ırkçılık yaptı.

 

HABER YORUM

Irkçı söylemleri nedeniyle bu şarkıcıyı, daha önce de haber yapmış, dedesinin bir İran göçmeni olduğunu da dile getirmiştik.

Galata Köprüsünde “Filistin’e destek İsrail’e lanet” mitinginde açılan Tevhid Bayraklarına “Hilafet Bayrağı” denilerek saldırılması ve saldıranlara destek çıkılması, kimsenin haddine olmamalıdır.

Hilafet bayrağı, sanıldığı gibi yeşil üzerinde yazılı olan kelime-i Tevhid bayrağı değildir. Kaldı ki, kelime-i Tevhid’den rahatsız olmak demek, “İslam karşıtlığından” başka bir şey de değildir.

“Allah’tan başka ilah yoktur, Muhammed (as) Allah’ın elçisidir” kelime-i Tevhidi, İslam’ın temelini oluşturan bir kavramdır. İslam inancı da bu kavram üzerine bina edilmiştir.

Kelime-i Tevhid Müslümanın şiarı ve de olmazsa olmazıdır.

Mustafa Sandal ve onun gibilere buradan açık ve net bir hatırlatma yapalım… Siz inanmayabilirsiniz! Sizin inanmama özgürlüğünüz varsa, bizim de inanma özgürlüğümüz vardır ve inançlarla alay etme, inananları ötekileştirme hadsizliği, sizin gibi seküler hayat sürenlerin birinci özelliğidir.

Seküler hayat sürenlerin ikinci özelliği ise, insanlara “Bizim gibi yaşayacaksın” dayatmasında bulunmalarıdır.

Şimdi Mustafa Sandal’a sormak istiyoruz.

Şimdiye kadar sahne almanızda, konserler düzenlemenizde bir sıkıntıyla karşılaştınız mı?

Sizin o, kimin eli kimin cebinde belli olmayan gece hayatınıza müdahale eden oldu mu?

Biraz daha radikal sorarsak, “size İslam’ı yaşayacaksın!” dayatmasında bulunan oldu mu?

HERKES İŞİNE BAKSIN!

Yeter artık, herkes işine baksın!

Bizim dinimizle alay edecek adam(!) ya meczuptur ya da art niyetli…

Biz sizin art niyetli olduğunuz kanaatindeyiz…

Ama yeter artık…

MİRATHABER.COM – YOUTUBE

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.