islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3656
EURO
35,1270
ALTIN
2.324,44
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Myanmar gölge hükümeti, ASEAN zirvesi görüşmeleri için davet talep etmiyor

Myanmar gölge hükümeti, ASEAN zirvesi görüşmeleri için davet talep etmiyor
20 Nisan 2021 13:55
A+
A-

Askeri hükümet lideri Kıdemli General Min Aung Hlaing’in Cumartesi günü Endonezya’nın Jakarta kentinde Myanmar’da düzenlenen özel bir ASEAN zirvesine katılması bekleniyor.

Mirat Haber Ajansı

Myanmar’ın gölge hükümeti, Güneydoğu Asyalı liderleri önümüzdeki hafta yapılacak kriz görüşmelerinde masaya oturmaya ve Şubat darbesinde iktidarı ele geçiren askeri yöneticileri tanımamaya çağırdı. Askeri hükümet lideri Kıdemli General Min Aung Hlaing’in Cumartesi günü Endonezya’nın Jakarta kentinde Myanmar’da düzenlenen özel bir ASEAN zirvesine katılması bekleniyor. Darbeden bu yana sivil lider Aung San Suu Kyi’yi deviren ilk resmi denizaşırı gezisi olacaktı. Paralel Ulusal birlik hükümetinin (NUG) Dışişleri Bakan Yardımcısı Moe Zaw Oo, ASEAN’ın kendilerine ulaşmadığını açıkladı. NUG Cuma günü, çoğunlukla Aung San Suu Kyi’nin partisinden devrilen politikacıların yanı sıra etnik azınlık politikacıları tarafından kuruldu.

Cumartesi günü, Tayland dışişleri bakanlığı sözcüsü Tanee Sangrat, Min Aung Hlaing de dahil olmak üzere 10 ASEAN ülkesinden birkaç liderin, Jakarta’daki 24 Nisan toplantısına katılacaklarını doğruladıklarını ifade etti. Askeri diktatörün daveti, yabancı liderleri askeri hükümeti resmi olarak tanımamaya çağıran aktivistleri küçümsedi. Güneydoğu Asya ülkesi 1 Şubat’taki darbeden bu yana kargaşa içinde. Bir aktivist gruba göre, güvenlik güçleri ülke çapındaki darbe karşıtı protestoları bastırmak amacıyla en az 730 demokrasi yanlısı protestocuyu öldürdü. Ulusal birlik hükümetine destek göstererek Mandalay, Meiktila, Magway ve Myingyan’da yürüyüş yapan protestocularla Pazar günü ülke genelinde daha önceki huzursuzluk devam etti. Myanmar’ın büyük bir kısmı, darbeden kısa bir süre sonra uygulanan sokağa çıkma yasağı altında kalıyor ve her gece saat 20.00’den 04.00’e kadar sürüyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.