islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3769
EURO
34,9712
ALTIN
2.325,70
BIST
9.060,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

NASA, Verileri Dünya’ya Işınlayacak

NASA, Verileri Dünya’ya Işınlayacak
22 Kasım 2021 10:32
A+
A-

NASA, Lazer İletişim Röle sistemini (LCRD) 4 Aralık’ta görünmez kızılötesi lazerlerle, yörüngeden Dünya’ya saniyede yaklaşık 1,2 gigabit hızında veri gönderecek.
ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), 4 Aralık’ta halkı fırlatma programı kapsamında düzenlenen etkinliklere katılmaya çağırarak verileri, uzaydan Dünya’ya ışınlayacak.
LCRD’nin, NASA’nın görünmez kızılötesi lazerler aracılığıyla, yörüngeden Dünya’ya saniyede yaklaşık 1,2 gigabit hızında veri gönderip alan ilk uçtan uca lazer röle sistemi olacağı belirtildi.
Sistemin Verileri Işınlayarak İletmesi Bekleniyor
LCRD’nin geleneksel radyo frekansı kullanan sistemlerden 10 ila 100 kat daha hızlı veri aktaracağı fakat ucuz maliyet ve düşük güç ile çalışmaya devam edeceği ifade edildi. NASA, 4 Aralık’ta düzenlenecek olan fırlatma etkinliğine kamuoyunu da çağırarak halkın etkinliğe nasıl katılacağı konusundaki bilgileri web sitesinden paylaştı.
Mühendisler, uzayda yerleştirdiklerinde LCRD ile Dünya’da yer alan optik yer istasyonları arasında verileri ışınlayarak gönderecek.
Daha Hızlı Bir Yönteme İhtiyaç Var
NASA, birçok uzay görevinde veri gönderiminin radyo frekansıyla gerçekleştirildiğini fakat zaman geçtikçe daha çok veri toplandığını ve daha hızlı bir yönteme ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

ETİKETLER: NASA
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.