islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Açık
24°C

Netanyahu, Hamas’a Esir Takası İçin Baskıyı Artıracağını Açıkladı

Netanyahu, Hamas’a Esir Takası İçin Baskıyı Artıracağını Açıkladı
21 Nisan 2024 22:28
A+
A-

Netanyahu, Hamas’a Esir Takası İçin Baskıyı Artıracağını Açıkladı

İşgalci İsrail Başbakanı Netanyahu, Hamursuz Bayramı’nda yaptığı görüntülü mesajda, Gazze Şeridi’ndeki İsrailli esirlerin kurtarılma misyonundan vazgeçmeyeceklerini belirtti. Hamas’ın esir takası için sunduğu teklifleri reddettiğini iddia eden Netanyahu, Hamas’ı İsrail’deki hükümete yönelik baskıyı artırmakla suçladı ve Hamas’a karşı diplomatik ve askeri baskıları artıracağını vurguladı. Hamas ise İsrail ile ateşkes teklifine olumsuz yanıt verdiğini açıkladı, bu durum taraflar arasındaki anlaşmazlıkları derinleştirdi. Gazze’deki çatışmaların sonucunda binlerce Filistinlinin yaşamını yitirdiği ve milyonlarca insanın felaket içinde olduğu bir ortamda, Netanyahu’nun Hamas’a karşı baskıyı artırma kararı bölgedeki gerilimi daha da tırmandırabilir.

İşgalci İsrail Başbakanı Netanyahu, Hamursuz Bayramı dolayısıyla yayınladığı görüntülü mesajda, “Gazze Şeridi’ndeki İsrailli esirleri kurtarma misyonundan bir an bile vazgeçmediğini” belirtti. Netanyahu, esir takası için tüm tekliflerinin Hamas tarafından reddedildiğini iddia ederek, Hamas’ı İsrail’deki hükümete yönelik baskıdan cesaret almakla suçladı. Hamas’ın esirleri serbest bırakmak için şartlarını ağırlaştırdığını savunan Netanyahu, ilerleyen günlerde Hamas üzerindeki “diplomatik ve askeri baskıyı artıracağını” vurguladı. Netanyahu ayrıca, İsrail ordusunu savunacağını belirterek, ABD’nin İsrail ordusuna yaptırım uygulama planlarına karşı çıkacağını dile getirdi.

Hamas, İsrail ile ateşkes teklifine ilişkin cevabını Mısır ve Katar’a ilettiğini açıklamıştı. Ancak İsrail Başbakanlık Ofisi, Hamas’ın cevabının olumsuz olduğunu bildirdi. Hamas’ın Gazze’deki zorla yerinden edilmiş Filistinlilerin evlerine geri dönmesini talep ettiği, İsrail’in ise Gazze’ye saldırılarında ısrar ettiği belirtiliyor.

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarında 34 binden fazla Filistinlinin hayatını kaybettiği, yaklaşık 78 bin kişinin yaralandığı biliniyor. Gazze’de yaşayan 2,3 milyon Filistinli ise insan hakları örgütlerine göre 21. yüzyılın en ağır insanlık felaketlerinden birini yaşıyor.

HABER YORUM

Netenyahu bir katildir…

Netenyahu ve hükümeti canidir…

Netenyahu’nun ellerinde 34 Bin masum Filistinlinin kanı vardır…

En kötüsü de Netenyahu, zafer kazanmış bir komutan edasıyla çıkıp konuşabilmekte, arsızlığını, terbiyesizliğini, şeref ve haysiyet yoksunu olduğunu tüm dünyaya göstermektedir.

Tüm bunlar olurken ise İslam ülkelerinin başında olanlar, sessizliğini koruyarak Netenyahu’nun ya da Siyonistlerin günahına ortak olmaktadırlar.

Bu saatten sonra fazla söze hacet var mı ki?

Netenyahu katil ve cani ise, ona ses çıkaramayan, konuşamayan ve engellemek için çaba sarf etmeyenler de bu suça ortaktır.

MİRATYOUTUBE

MİRATHABER.COM

 

 

Yorumlar
  1. Enver Yüksel dedi ki:

    Hoşt köpek senin pozisyonun şu anda baskı yapma durumunda değilsin it ! İsrail blöf yapmakta sürekli geriliyorlar ve kaybediyorlar medya,ya ssnsür uyguluyorlar yok olmaya gidiyorlar bütün dünya,yı kandırmaya çalışıyorlar iyice sıkıştılar kuduz köpekler ! HAMAS,a selam olsun .