islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Açık
19°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

Erdoğan-Haniye Görüşmesi Dünya Gündeminde

Erdoğan-Haniye Görüşmesi Dünya Gündeminde
21 Nisan 2024 16:04
A+
A-

Erdoğan-Haniye Görüşmesi Dünya Gündeminde: Türkiye Arabulucu Rolünde!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Hamas lideri İsmail Heniyye ile gerçekleştirdiği Dolmabahçe’deki görüşme, basına kapalı olarak iki buçuk saat sürdü. Görüşmenin ardından yapılan açıklamalarda, Türkiye’nin Gazze’deki katliamlara son verme ve bağımsız Filistin Devleti’nin kurulması çabalarının devam edeceği vurgulandı. Uluslararası medya ise Türkiye’nin arabuluculuk rolünü ve Hamas ile ilişkilerini tartışırken, İsrail medyası görüşmeye tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye ile Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde bir araya geldi. Görüşme, basına kapalı gerçekleşti ve iki buçuk saat sürdü. Türkiye’nin arabulucu rolünü üstlenmesi ve Filistin-İsrail çatışmasında barışa yönelik çabaları dünya medyasında geniş yankı buldu.

Görüşmenin ardından yapılan açıklamada, Erdoğan’ın, İsrail’in Filistinlilere uyguladığı zulmün bedelini ödeyeceği ve Türkiye’nin Gazze’ye yönelik katliamları anlatmaya devam edeceği vurgulandı. Türkiye’nin çabalarının, bağımsız bir Filistin Devleti’nin kurulması ve bölgede kalıcı huzurun sağlanması için sarf edildiği belirtildi.

Uluslararası basın, kritik görüşmeyi yakından takip etti. İsrail medyası, Erdoğan’ın Hamas liderini ağırlamasını ve Filistinlileri İsrail’e karşı birleşmeye teşvik etmesini eleştirdi. İngiliz gazetesi The Telegraph, Hamas’ı terör örgütü olarak tanımlayarak, Erdoğan’ın Hamas lideriyle görüşmesini “terör grubunun yer değiştirmek istediği yönündeki haberler üzerine” gerçekleştirdiğini aktardı.

Haaretz ise Hamas’ın Türkiye ile ilişkilerini güçlendirmeyi hedeflediğine dikkat çekti ve görüşmenin Wall Street Journal’ın Hamas’ın Katar’dan taşınacağına yönelik haberinin ardından geldiğini vurguladı. İngiliz gazetesi The Telegraph, Erdoğan’ın Hamas lideriyle görüşmesinin Gazze’ye insani yardım ve Türkiye’nin İsrail’e karşı açıkladığı yaptırımları tartıştığı bir platform olarak gerçekleştiğini belirtti.

Türkiye’nin Filistin-İsrail çatışmasında arabulucu rolünü üstlenmesi, uluslararası toplumun dikkatini çekerken, İsrail medyasının tepkisini de beraberinde getirdi. Ancak Türkiye’nin bu çabaları, bölgede barış ve adaletin sağlanması yolunda önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

HABER YORUM

Erdoğan Heniyye görüşmesinden sonra dünya basınında ki rahatsızlığa bakar mısınız?

İngiliz gazetesi The Telegraph Hamas için “terör örgütü” ifadesini kullanmış ve  “Erdoğan terör grubunun yer değiştirmek istediği yönündeki haberler üzerine Hamas lideriyle görüştü” demiş.

Haberin devamında da “Türk televizyonu, Sayın Erdoğan ve İsmail Haniye’nin İstanbul’daki toplantıda sıcak bir şekilde kucaklaştıklarını ve bu toplantıda Gazze’ye insani yardım ve Ankara’nın yakın zamanda İsrail’e karşı açıkladığı yaptırımları tartıştıklarını gösterdi” ifadelerini kullanmış..

İnsanlık ve insanlığa dair bütün değerleri 6 aydır Gazze’de katleden İsrail ve Batı, Türkiye’nin bu tavrından çekiniyor ve hatta korkuyorsa, Türkiye bölgede barışı tesis konusunda çok şey yapabilir diye düşünüyoruz…

Biz de tekrar edelim… Hamas bir terör örgütü değil, vatanını savunan siyasi bir oluşumdur.

Can you tell me, O West?

MİRATYOUTUBE

MİRATHABER.COM

 
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.