islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
16°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

Netenyahu Rafah’a Kara Saldırısı Sinyali Verdi

Netenyahu Rafah’a Kara Saldırısı Sinyali Verdi
5 Şubat 2024 10:15
A+
A-

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Hamas ile esir takası konusundaki anlaşmazlıkları vurguladı. Ardından Mısır sınırındaki Rafah’a kara saldırısı sinyali verdi. ABD ve uluslararası destekleri takdir ettiğini belirten Netanyahu, Hamas’ı ortadan kaldırmayı hedeflediklerini ifade etti. Gazze’nin kuzey ve orta kesimlerindeki agresif baskınlar ve Han Yunus’taki saldırıların Rafah’a taşınma planları, Filistin yönetimi tarafından yeni bir soykırım döngüsü olarak değerlendiriliyor. Refah kenti, Gazze’nin yarı nüfusuna ev sahipliği yapıyor. İsrail’in bu bölgeye yönelik saldırısı durumunda sivillerin güvenli sığınak bulma endişeleri artabilir. Bununla beraber bölgedeki gerginlik daha da tırmanabilir.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Mısır sınırında bulunan Rafah‘a yönelik kara saldırısı sinyali verdi. Netanyahu, Hamas ile esir takası konusundaki anlaşmazlıkları vurgulayarak, herhangi bir anlaşmayı kabul etmeyeceklerini belirtti. Ayrıca, Netanyahu ABD ve uluslararası toplumdan gelen destekleri takdir ettiğini söyledi.  Hamas’ı ortadan kaldırmanın temel hedefleri olduğunu vurguladı.

Netanyahu’nun açıklamalarına göre, İsrail güçleri Gazze’nin kuzey ve orta kesimlerinde agresif baskınlar düzenliyor. Ve bölgenin askerden arındırılması gerektiğini savunuyor. Gazze’deki esir takası çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Netanyahu, güvenlik kabinesinde herhangi bir anlaşmayı kabul etmeme kararlılığını yineledi.

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant’ın Han Yunus bölgesindeki İsrail birliklerini ziyaretinde yaptığı açıklamaya göre, Netanyahu’nun sözleri doğrultusunda Han Yunus’taki saldırıların Rafah kentine taşınması planlanıyor. Ancak Filistin yönetimi, bu saldırıların yeni bir soykırım döngüsüne yol açacağını ve 1,5 milyon Filistinliyi tehdit edeceğini vurguluyor.

Refah kenti, İsrail saldırıları nedeniyle yerinden edilen binlerce kişinin sığındığı, 2.3 milyon nüfuslu Gazze’nin yaklaşık yarı nüfusuna ev sahipliği yapan bir yer konumunda. İsrail’in Refah kentine kara saldırısı başlatması durumunda, sivillerin Gazze Şeridi’nde güvenli bir sığınak bulma konusunda endişeler artıyor. Netanyahu’nun açıklamaları, bölgedeki gerginliği daha da tırmandırıyor.

HABER YORUM

Katil Netenyahu, Gazze’den Refah’a sığınan sivillere kara harekatı yapacakları sinyali vermiş. Saldırıya da aynı kılıfı uydurmuş ve amaçlarının Hamas’ı bitirmek olduğu zırvasını da tekrarlamış.

Geçenlerde Blinken açıklama yapmış, ” Hamas’ı bitirmenin imkansız olduğunu” söylemişti. Aslında Netenyahu denilen Katil de biliyor Hamas’ı bitiremeyeceğini. Amaçları Hamas’ı bitirmek falan da değil. Amaçları soykırıma devam etmek… Bütün dünyanın gözleri önünde katliama devam etmek amacındalar..

İslam ülkeleri?

Onlar sessizliğini koruyor…

Sessizce sıranın kendilerine geleceği günü bekliyorlar…

Netenyahu denilen katil de bunu çok iyi bildiği için rahat davranıyor…. Ben istediğimi yaparım havasında… Sizin anlayacağınız, “Ben Abd, İngiltere ve Batı ülkelerini de arkama aldım, Filistinlileri yok edeceğim” diyor.

Ama unutmayalım ki, her Fravun’un karşısına Bir Musa çıkacaktır. Eğer İslam ülkelerinden çıkmaz ise bu Musa, hiç beklemediğimiz bir anda ve beklemediğimiz yerden çıkacaktır.

İbrahim (as)’ı Nemrut’un ateşi nasıl yakmadıysa, İsrail’in ateşi de Filistinlileri yakamayacaktır. Ateşe “Yakma emrini” veren yüce rabbimiz, İsrail denilen zalimin ateşine de “Yakma” emrini vermeye kadirdir. Yeter ki Müslümanlar, bir ve beraber olmayı başarabilsinler… Dualarını fiili duaya dökebilsinler….

Ne dersiniz?

O günler uzak mı acaba?

“Öyleyse zorluklar karşısında gevşemeyin, yılgınlığa kapılmayın; hak uğrunda başınıza gelebilecek bela ve musibetlerden ötürü de üzülmeyin. Çünkü eğer gerçekten inanıyorsanız, Allah katında üstün olan ve dünyada da âhirette de başarıya ulaşacak olan sizlersiniz.” (A’li İmran 139)

MİRATHABER.COM -YOUTUBE-