islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3611
EURO
34,7583
ALTIN
2.439,02
BIST
10.014,95
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
15°C
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
18°C

Aynı Mahallede İki Defa Köpek Saldırısı Oldu

Aynı Mahallede İki Defa Köpek Saldırısı Oldu
4 Ocak 2022 14:21
A+
A-

Ankara’da 2 Ocak günü 10 yaşındaki Ramazan Aslan sokak köpeklerinin saldırısıyla yaralandı. Ramazan Aslan’a köpeklerin saldırdığı mahallede bu defa 7 yaşındaki Emine Topbaşı köpekler ısırdı. Küçük Emine, hastanedeki tedavisi sonrası taburcu oldu. Emine Topbaşı, “Kaçmaya çalıştım; ama kaçamadım. Annem beni korudu, çok korktum.” diye konuştu.

Altındağ ilçesine bağlı Doğantepe Mahallesi’nde dün gerçekleşen olayda Ramazan Aslan, evinin yakınında gezdiği esnada 4 sokak köpeğinin saldırısına maruz kaldı.

Yere düşerek köpeklerin arasında kalan Ramazan’ı çevredekiler kurtardı.

Bacağından ve kolundan yara alan Ramazan Aslan, Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi edildi. Aslan, tedavisi sona erdikten sonra taburcu edildi.

“BENİ PARÇALADILAR”

Ramazan Aslan ise amcasına giderken köpeklerin kendisine saldırdığını aktararak, “5-6 köpek kovaladı. Kaçamadım. Beni parçaladılar. Canım çok yandı. Bir ağabey geldi köpekleri kovaladı beni kurtardı. Mahallede çok köpek var. Korkudan dışarıya çıkamıyorum” dedi.

Ramazan Aslan’ın ardından aynı yerde dün de Emine Topbaşı köpekler tarafından ısırıldı.

Annesi Nurcan Topbaşı ile teyzesinden dönerken köpeklerin arasında kalan Emine Topbaşı, kalça ve karın kısmı ile bacağından yaralandı. Sağlık ekiplerinin hastaneye kaldırdığı Emine Topbaşı, tedavisinin tamamlanmasıyla taburcu edildi.

Emine Topbaşı, “Kaçmaya çalıştım; ama kaçamadım. Annem beni korudu, çok korktum.” ifadelerini kullandı.

“ŞİKAYETTE BULUNDUK AMA HİÇBİR ŞEY YAPILMIYOR”

Anne Nurcan Topbaşı, köpeklerin bir anda üzerlerine geldiğini belirterek, “Ben kızımı göğsüme bastırdım, kafasına bir şey olmasın diye. Direkt sol kalçasından ısırdılar, bağırış çağırış derken biri geldi, çantasını attı köpeklere, öyle dağıldı köpekler. Koştura koştura eve geldik, hemen ambulansı aradık. 6-7 tane köpek vardı. Biz daha önceden de bina olarak şikayette bulunduk köpeklerin toplanması için. Çok kez şikayette bulunuldu; ama kimse gelip ilgilenmedi, gelip görüşme bile yapılmadı. ‘Tamam, toplanacak’ diyorlar; ama hiçbir şey yapılmıyor. Daha 2 gün önce aynı mahallede, yine burada oldu. Kalçasında yarası var, oturamıyor. Karın bölgesinde var.” şeklinde konuştu.

“SOKAKLARDA TİM TİM KÖPEK GEZİYOR”

Emine Topbaşı’nın babası Osman Topbaşı ise, “2 gün önce burada bir çocuğu köpekler ısırdı. 2 gün sonra bizim başımıza geliyor. İnsan kendi başına gelmeyince hiçbir şey anlamıyor. Daha önce burada köpeklerin toplandığını görmedik. Belediyenin bir an önce bu işe el atması lazım.

Sokaklarda tim tim köpek geziyor, 8-10 tane köpek geziyor. 30 yaşındayım, ben korkuyorum giderken köpek saldıracak diye. Bu 7 yaşındaki çocuk ne yapacak? Çocuğumda çok şükür fazla zarar yok; ama psikolojisi bozuldu çocuğun. Okuluna gidemeyecek 15-20 gün” dedi.

“KÖPEKLER KOVALIYORDU, SÜPÜRGE FIRÇASI İLE KOŞTUM”

Ramazan Aslan’ı, köpeklerin arasından esnaf Murat Çetin’in (43) kurtardığı ortaya çıktı. Güvenlik kamerasındaki görüntülere de yansıyan şekilde elindeki süpürge fırçasıyla köpekleri uzaklaştıran Murat Çetin, Ramazan Aslan’ı evinde ziyaret etti. Küçük çocuk ve ailesine ‘geçmiş olsun’ dileğini ileten Murat Çetin, Ramazan’ın çığlıklarını işitip, yardıma koştuğunu söyleyerek, “Çocuğu köpekler kovalıyordu, düştüğünü gördüm. Ben de süpürgenin fırçasını alıp peşinden koştum. Köpekler dağılmaya başladı. Çocuğun bacağında ve baldırında parmak büyüklüğünde açıklıklar vardı. Mahalleli olarak bıktık. Hiç kimse çocuğunu sokağa çıkaramıyor. Köpekler sürekli saldırıyor. Biz defalarca gerekli mercilere şikayette bulunduk. Geliyorlar, işlem yapıp gidiyorlar. Köpekleri toplamıyorlar.” ifadelerini kullandı.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.