islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3943
EURO
34,5746
ALTIN
2.380,12
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
16°C
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Az Bulutlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C

New York Times Meydanı’nda İlk Teravih Namazı

New York Times Meydanı’nda İlk Teravih Namazı
11 Mart 2024 12:00
A+
A-

New York Times Meydanı‘nda Müslümanlar Ramazanın İlk Teravih Namazını Kıldı”

Times Meydanı’nda Büyük Buluşma:

Müslümanlar, ABD’nin kalbinde, New York’un sembollerinden Times Meydanı’nda bir araya gelerek ramazan ayının ilk teravih namazını kıldı. Binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşen bu anlamlı ibadetin ardından, coşkulu bir atmosfer içinde Gazze’ye dua edildi.

Amerika Diyanet Merkezi’nde Yüksek Katılımlı İlk Teravih:

Başkent Washington’a yarım saatlik mesafede bulunan Amerika Diyanet Merkezi, Ramazanın başlangıcında yoğun bir kalabalığın katılımıyla ilk teravih namazını kıldı. Caminin dış avlusu ve ayrıca bahçesi, cemaatin dolup taştığı bir buluşma noktasına dönüştü. Namaz sonrasında, tüm Müslümanlar için yapılan duayla birlikte birlik ve beraberlik vurgusu ön plana çıktı.

 ABD Genelinde Cami ve Mescitlerde Teravih Coşkusu:

New York ve Washington’daki özel anlar elbette sadece birer örnek! ABD genelinde milyonlarca Müslüman, Ramazanın başlamasıyla birlikte bulundukları bölgelerdeki cami ve mescitlere akın etti. Bununla beraber ülke çapında gerçekleşen teravih namazları, Müslüman topluluğunun birlik ve beraberlik duygusunu pekiştirdi.

Teravih Namazlarında Gazze İçin Dualar:

Ramazanın ilk teravih namazlarında sadece ibadet değil, aynı zamanda dünya genelindeki mazlum Müslümanlara dualar yükseldi. Her iki etkinlikte de, Gazze başta olmak üzere zulme uğrayan tüm Müslümanlar için dua edildi. Birlikte yaşama arzusu vurgulandı.

ABD’de Teravih Namazlarına Artan Katılım:

ABD’deki Müslümanların teravih namazlarına gösterdiği ilgi, ülkedeki cami ve mescitlerin kapasite sınırlarını zorlamasına neden oldu. Bu büyük katılım, ABD’deki Müslüman topluluğunun dini değerlere olan bağlılığını gösterdi. Ayrıca birbirine olan destek duygusunu bir kez daha ortaya koydu.

HABER YORUM

Haber yorumumuza başlamadan önce, İdrak ettiğimiz on bir ayın sultanı Ramazan-ı Şerif’in, başta İslam alemi olmak üzere, tüm insanlığa güzellikler getirmesini temenni ediyoruz.

İlk teravih namazı kılındı ve dualar edildi. Aynı New York Diyanet Merkezinde olduğu gibi, yurt içinde ve yurt dışında bütün camiler doldu taştı. Sokaklara taşan cemaatleri ise halk, özellikle yurt dışında meraklı gözlerle seyretmeye koyuldular.  Teravih namazını ilgiyle izleyenleri görünce bizim aklımıza da şu ayeti kerime geliverdi:

“Allah kimi hidayete lâyık görerek doğru yola iletmeyi dilerse, onun gönlünü İslâm’a açar. Kimi de günahlarından dolayı saptırmak isterse, onun kalbini daraltır ve âdeta göklere tırmanıyormuş gibi, sıkıştırdıkça sıkıştırır.

Allah, imandan yüz çevirenlerin başına işte böyle belâ ve sıkıntılar yağdırır. Bir toplumda Yaratıcı hakkıyla tanınmıyorsa, insanın ve evrenin yaratılış amacı idrak edilemiyorsa ve bu hayatın sonunda insanoğlunu nasıl bir akıbetin beklediği bilinmiyorsa, orada ahlâkî değerlerin aşınıp yavaş yavaş kaybolması ve bunun sonucunda zulüm ve haksızlığın, ruhsal bunalımların, toplumsal çalkantıların yaygınlaşması kaçınılmazdır. Bütün bu sıkıntıların çaresi ise, Allah’ın gönderdiği bu Kitabın ışığında hakikati anlamak ve ona teslim olmaktır.” (En’am Suresi 125)

MİRATYOUTUBE

MİRATHABER.COM

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.