islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3444
EURO
34,6997
ALTIN
2.397,32
BIST
10.149,93
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
15°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
22°C

New York Times: Hamas’ın Silahları İsrail’den mi Geldi?

New York Times: Hamas’ın Silahları İsrail’den mi Geldi?
29 Ocak 2024 16:50
A+
A-

New York Times’tan Şaşırtan İddialar: Hamas‘ın Silahları İsrail’den mi Geldi?

New York Times’ın iddialarına göre, Hamas’ın silahları İsrail’den geliyor.  Gazze’deki Hamas askerleri, İsrail’in Gazze’ye uyguladığı askeri abluka sırasında kullanılan ve bölgeye atılan patlamamış mühimmatı ele geçirerek kendi silahları olarak kullanıyor. New York Times’ın haberine göre, Hamas’ın İsrail askeri üslerinden çalınan silahları da kullanabileceği ve İsrail’in Vietnam dönemi füzeleri dahil patlamayan mühimmatın yüksek oranının, Hamas’ın bu silahları kendi füzelerinde kullanmasına olanak tanıdığı belirtiliyor. Bu durum, ayrıca İsrail’in Gazze politikaları ve Hamas’ın silah kaynağı hakkında yeni soruları gündeme getiriyor.

Gazze’deki Çatışmalarda Dikkat Çeken Detay: 

New York Times’ın ortaya attığı şok edici iddialara göre, Gazze‘de Hamas tarafından kullanılan silahların kaynağı İsrail olabilir. Bu da  “Hamas’ın Silahları İsrail’den mi Geldi?” sorusunun sorulmasına neden oluyor. Gazze’ye tonlarca bomba yağdıran İsrail’in, kendi silahlarıyla vurulduğu belirtiliyor. New York Times’ın haberinden sonra, Hamas’ın ,   İsrail silahlarını kullandığı iddiası  gündeme bomba gibi düştü.

İsrail Silahlarının Hamas Tarafından Kullanılması: 

New York Times, Hamas’ın İsrail güçlerinin uyguladığı abluka sırasında kullanılan silahları ele geçirerek kullandığını yazdı. Haberde, “İsrail güçlerinin Gazze’ye abluka uygulamak için kullandığı silahlar şimdi onlara karşı kullanılıyor”. İfadesi yer alıyor. Yıllarca süren çatışmalar ve istihbarat raporları, Hamas’ın silah elde etme yeteneğini ortaya koyuyor. Bunun yanı sıra İsrail askeri üslerinden çalınan silahları da kullanabileceğini gösteriyor.

Hamas’ın Patlamamış Mühimmat Kullanımı: 

Haberde, Hamas’ın İsrail’den Gazze’ye atılan ve patlamayan bombaları kendi silahları olarak kullanma taktiğine dikkat çekiliyor. İsrail Ulusal Polisi Bomba İmha Bölümü eski başkan yardımcısı Michael Cardash, patlamamış mühimmatın Hamas için ana patlayıcı kaynağı olduğunu belirtiyor. İsrail’in cephaneliğindeki Vietnam dönemi füzeleri ve patlamayan mühimmatın yüksek oranı, Hamas’ın bu silahları kendi füzelerinde kullanmasına olanak tanıyor.

Gazze’nin Patlamamış Mühimmatla Dolması: 

New York Times’a göre, yıllar süren aralıklı bombalamalarla Gazze’nin son bombardımanı, bölgeyi patlamamış mühimmatla doldurdu. Askeri uzmanlar, patlamayan büyük bombaların yüzlerce füzeye veya rokete dönüştürülebileceğini ifade ediyor. Bu durum, Hamas’ın silah kaynağı ve İsrail’in Gazze politikaları hakkında yeni soruları gündeme getiriyor.

MİRATHABER.COM – YOUTUBE