islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4910
EURO
34,9434
ALTIN
2.431,05
BIST
9.810,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Nijerya: Çıldırmış Polis Timinin Kurbanlarına Ağıt

Nijerya: Çıldırmış Polis Timinin Kurbanlarına Ağıt

Mirat Haber Ajansı

Binlerce Nijeryalı, fiziksel taciz ve işkenceyle suçlanan bir polis birimi tarafından öldürülenleri hatırlamak için Pazar akşam toplandı. Ülkenin Soygunla Mücadele Özel Timi’nin (SARS) iddia edilen davranışına karşı gösteriler bu ayın başlarında başladı ve internette dolaşan bir videoda, görünüşe göre birimdeki polisler tarafından dövülen bir adamın gösterilmesinin ardından patlak verdi. 11 Ekim’de hükümet, SARS’ın dağıtıldığını ve memurlarının diğer birimlerde yeniden görevlendirileceğini duyurdu. Pazar günü göstericiler, Lagos’taki etkinlik sırasında cep telefonu fenerlerini salladı, pankartlar açtı ve ilahiler söyledi. Polisi bu göstericilere karşı da aşırı güç kullanmakla suçlayan Uluslararası Af Örgütü’ne göre, gösteriler başladığından beri en az 10 kişi öldü ve yüzlerce kişi yaralandı.

Birim, ülkedeki artan soygun sayısına yanıt olarak 1984 yılında kurulmuştu. Cumhurbaşkanı Muhammadu Buhari, timi dağıtmanın “kapsamlı polis reformları” nın ilk adımı olduğu konusunda ısrar ederken, Nijerya polis şefi SARS memurlarını içeren taciz iddialarını soruşturma sözü verdi. Nijerya’da pek çok kişi, duyuruların yeterince ileri gitmediğini söyleyerek, Nijerya’nın kötü şöhretli polisini iyileştirme yönündeki önceki vaatlerin yerine getirilmediğinden sonra şüpheciliği dile getirdi. Göstericilerin talepleri artık ülkenin tüm polis sisteminde reform çağrılarını içerecek şekilde genişlemiş görünüyor. Sosyal medyada yaygın olarak paylaşılan talepler listesine göre protestocular, polisin tacizini araştırmak için bağımsız bir kurul çağrısında bulunuyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.