islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3835
EURO
35,0225
ALTIN
2.326,63
BIST
9.142,40
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
22°C
Pazar Açık
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Nijerya’da kalitesiz meyve suyu: en az 10 ölüm 50 yaralı

Nijerya’da standart altı kalitede meyve suyu tüketiminden kaynaklı 10 kişi öldü, 50 kişi de tedavi görüyor. Sağlık ve gıda yetkilileri bu durum için pazarlarda arama başlattı.

Nijerya’da kalitesiz meyve suyu: en az 10 ölüm 50 yaralı

Nijerya’da standart altı kalitede meyve suyu tüketiminden kaynaklı 10 kişi öldü, 50 kişi de tedavi görüyor. Sağlık ve gıda yetkilileri bu durum için pazarlarda arama başlattı.

Mirat Haber Ajansı

Bir sağlık yetkilisi yaptığı açıklamada, kuzeybatı Nijerya’da en az 10 kişinin öldüğünü ve 50 kişinin standart altı ve sahte meyve suları tükettikten sonra böbrekleriyle ilgili tedavi gördüklerini belirtti. Kano eyaletinin sağlık komiseri Aminu İbrahim Tsanyawa, zehirli içecekleri tükettikten sonra devlet hastanelerine en az 500 kişinin kabul edildiğini açıkladı. Tsanyawa, Sağlık Bakanlığı’nın yakın geçmişte standart altı meyve sularının tüketimiyle izlenebilen garip bir hastalığın salgınını duyurduğunu vurguladı. Bu sahte ve standart altı ürünün tüketilmesinin böbrek ve vücudun diğer hayati organları üzerinde ciddi etkileri var. Ramazan ayına denk gelen aşırı sıcaklık nedeniyle her türlü meyve sularına yüksek talep olmakta. Tsanyawa bunu, sakinleri hangi içecekleri tüketmeyi seçtikleri konusunda çok dikkatli olmaları konusunda uyarmak için kullandı.

Hidroksilamin kullanımı illegal

Kano, geçtiğimiz birkaç haftadır, devletin sağlık sorunlarını daha da zorlaştıran garip bir hastalık salgınıyla mücadele ediyordu. Bazı ürünlerin gruplarının, içeceklerin son kullanma tarihinin bir yıldan uzun bir süre önce dolduğunu gösterdiği ortaya çıktı. Sağlık komiseri tarafından yapılan güncelleme, ülkenin gıda düzenleme otoritesinin meyve sularının şüpheli satıcılarını tutuklamasından sonra geldi. Geçen hafta, gıda düzenleme kurumu aromalı içeceklerde kullanılan kimyasalın Hidroksilamin olduğunu belirtti. Hidroksilamin, yağlı asitler ve sabunlar için bir antioksidan olarak aldehitleri ve ketonları saflaştırmak için genellikle fotoğrafçılık geliştirmede, sentetik ve analitik kimyada indirgeyici bir ajan olarak kullanılan inorganik bir bileşik. Tüketiciyi Koruma Konseyi olayı araştırıyor, Kano pazarlarında aramalar ve el koymalar yapılıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.