islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5968
EURO
34,8683
ALTIN
2.494,71
BIST
9.593,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Somali’de mayın patlaması sonucu 15 sivil ölüm

Yetkililer, Güney Somali’de sivilleri taşıyan bir minibüsün mayına çarpması sonucu en az 15 kişinin öldüğünü ve çok sayıda kişinin yaralandığını açıkladı

Somali’de mayın patlaması sonucu 15 sivil ölüm

Yetkililer, Güney Somali’de sivilleri taşıyan bir minibüsün mayına çarpması sonucu en az 15 kişinin öldüğünü ve çok sayıda kişinin yaralandığını açıkladı.

Mirat Haber Ajansı

Yetkililer, Güney Somali’de sivilleri taşıyan bir minibüsün mayına çarpması sonucu en az 15 kişinin öldüğünü ve çok sayıda kişinin yaralandığını açıkladı. Somali hükümet sözcüsü Mihammed İbrahim Moalimu yaptığı açıklamada, başkent Mogadişu’dan Orta Şabelle bölgesindeki Cevher’e giden minibüsün Balad bölgesi yakınlarındaki Eşşebab terör örgütü tarafından havaya uçurulduğunu ve 15 masum insanın hayatını kaybettiğini açıkladı.

Türklere de saldırıyor

Afrika Boynuzu hükümeti saldırı olayının arkasında Eşşebab olduğunu söylese de, henüz hiçbir grup sorumluluğu üstlenmedi. Terör grubu, 2017 yılında Mogadişu’da 300 kişinin ölümüne yol açan bombalı araç saldırısı da dahil olmak üzere Somali’deki sayısız saldırının arkasında yer aldı. Eşşebab, Somali’deki askeri üs ve personelin yanı sıra sık sık Türk yardım gruplarını ve geliştirme projelerini hedef alıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.