Gündem

“NUTUK”TA TARİHİN REDDİ VE KÜLTÜREL KÖLELİĞİN KODLARI DA VAR

Önce haberi  okuyup sonra önemsediğimiz yorumumuza geçelim:

“Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İsveç’in NATO’ya girişini kabul etmesine ilişkin bir konuşma yapan İYİ Partili Zorlu, bu kabule karşı çıktı.

Elinde Nutuk kitabıyla kürsüye çıkan Zorlu, “Bir başucu kaynağımız Nutuk; burada omurga var, burada tutarlılık var, burada gerçekçilik var, burada Millî Mücadele var, Sadabat Paktı var, Balkan Antantı ve Türkiye’nin nasıl bir dış politika dengesi kurduğu, işte, burada var” dedi.

İYİ Partili Vekil Kürşad Zorlu konuşmasında şunları söyledi:

“Bakınız, Ocak 2023’te Sayın Erdoğan ne demiş: ‘Büyükelçiliğimiz önünde böyle bir kepazeliğin yaşanmasına sebebiyet verenler, NATO’ya üyelik başvuruları konusunda bizden herhangi bir destek beklemesin. NATO’ya üyelik konusunda bizden böyle bir destek göremeyecekler.’ Şubat 2023’te devam etmiş: ‘İsveç, boşuna uğraşma sen benim mukaddes kitabım Kur’an’ın yakılmasına müsaade ettiğin sürece biz sizin NATO’ya girmenize izin vermeyeceğiz.’ 

HAKLI KONUŞMADA BATIL ÖRNEK

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin iktidar veya  muhalefet partilerine mensup bir milletvekilinin dış politika ile ilgili söylemleri ve kabulleri  eleştirmesi doğaldır.

Kürşad Zorlu görevini yaparak haklı bir eleştiride bulunmuştur. Ancak verdiği Nutuk örneği ile elleştirdiği mevcut dış politika tercihinden daha büyük bir hata işlemiştir. Zira bu günkü yanlış dış politika tercihlerinin temelinde Nutuk vardır.

NUTUK’UN TEMSİL ETTİĞİ ZİHNİYET’LE:

1.) Örneğin altı asırlık Osmanlı tarihimiz inkâr edilmiştir.

2.) Hukuk cinayetlerinin refakat ettiği gardırop devrimleri yapılmıştır.

2.) Bağımsızlığımız için kendilerine karşı topyekün askeri savaş verdiğimiz İngiliz ve Fransız gibi Batı ülkelerinin hukuku tercüme edilerek milletimize dayatılmış, ayrıca harf inkilabı yapılmıştır. Bunun adı KÜLTÜREL köleliktir.

BATIYA KULLUK

Hulâsa, örnek alınan Batı’nın yaşamla ilgili her şeyi taklit edilmiştir. Bu taklit sonucudur ki atmış yıldır onurumuzu çiğneyerek AB kapısında kulluğa yatmışızdır.

Bu arada benimsenen Batı kapitalizminin borca dayalı para sistemi ve faize müstenit ekonomi modelinin bizi nasıl dış borçlara batırdığı ve sonuçta bu günkü dış politika yanlışlarına düşürdüğü de bir hakikattir.

NUTUK    KÜLTÜREK KÖLELİK   DIŞ POLİTİKA  KULLUK

 

 

Recent Posts

  • Bilgi

Vaktı Mekatıl Ne Demek?

Vaktı Mekatıl terimi, Arapça kökenlidir ve "hesaplaşma zamanı" veya "belirlenmiş zaman" anlamlarına gelmektedir. Özellikle tasavvuf…

2 saat ago
  • Gündem

İsrail Kahpeliğe Doymuyor. Yardım Tırları Talan Edildi

İsrail Kahpeliğe Doymuyor. Yardım Tırları Talan Edildi İsrail'in İnsafsızlığına Son Yok: Filistin'e Yardım Tırlarını Durdurup…

6 saat ago
  • Gündem

Anneler Gününde Filistinli Annenin Feryadı Yürekleri Dağladı

Anneler Gününde Filistinli Annenin Feryadı Yürekleri Dağladı   İsrail'in 218 Gündür Sürdürdüğü Katliamların İzleri: Masum…

7 saat ago
  • Gündem

ABD’li Müze Müdürü Kaçakçılık Operasyonunda Gözaltına Alındı

ABD'li Müze Müdürü Kaçakçılık Operasyonunda Gözaltına Alındı ABD'li Amerikan Ulusal Doğa Tarihi Müzesi Müdürü Lorenzo…

9 saat ago
  • Gündem

İnsanlık Tarihinin En Acı Sorusu: “Nereye Gitsin Bu İnsanlar?”

İnsanlık Tarihinin En Acı Sorusu: "Nereye Gitsin Bu İnsanlar?" Bir gecede İsrail'in 100'den fazla hava…

10 saat ago
  • Gündem

OSMAN MÜFTÜOĞLU HOCA YİNE DÖKTÜRMÜŞ DE AMASI VAR

OSMAN MÜFTÜOĞLU HOCA YİNE DÖKTÜRMÜŞ DE AMASI VAR Türkiye’de halkın büyük çoğunluğu Müslümandır. Ama onların…

11 saat ago