islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
18°C

ÖLDÜREN KİŞİYE ÖLÜM CEZASI ADALETTİR

ÖLDÜREN KİŞİYE ÖLÜM CEZASI ADALETTİR
22 Mart 2024 10:00
A+
A-

Önce haberi okuyalım:

[Georgia ABD’nin bir eyaletidir. Bu eyalette 1993’te kaçırdığı kız arkadaşını öldüren mahkuma idam cezası verdiler. Ve mahkum zehirli iğneyle infaz oldu. (21 Mart 2024)

Eyaletin Ceza İnfaz Kurumu yaptığı açıklamada, 1993’te cinayetten idam cezasına çarptırılan Willie James Pye’ın infazının gerçekleştiğini belirtti. Gardiyanın “son söz söylemek isteyip istemediğini” sorması üzerine “hayır” cevabını veren 59 yaşındaki Pye’ın zehirli iğne yöntemiyle infaz edildiği kaydedildi. Söz konusu idam, Georgia‘da yaklaşık 4 yıl aradan sonra gerçekleştirilen ilk ölüm cezası.

İSLAM HUKUKUNDA ÖLÜM CEZASI

Bu haber vesilesiyle Amerika’nın bazı eyaletlerinde idam cezasının varlığını bir daha öğrenmiş olduk. Ölüm cezasının İslam Hukuku’nda, söz ve mâna olarak Allah’ın Kitabı olan Kur’ân kaynaklı bir ceza olduğunu da biz hatırlatmış olalım.

ÖLÜM CEZASINA İLİŞKİN KISA AYRINTILAR

İslam Dini’ne göre yeryüzünde işlenebilecek en büyük günah,  bütün varlıkların yaratıcısı olan Allah’ı ve onun insanların mutluluğu için koyduğu yasaları tanımamaktır. Bununla beraber insanı insan üzerinde tanrılaştırmak olan ŞİRK’tir.  Şirk tövbe edilmedikçe asla affedilmeyecek olan  günahtır.

Şirk’ten sonra gelen ama en büyük günah olmanın yanısıra dünya hayatında cezası ölüm olacak olan en büyük suç da tasarlayarak kasıtla insan öldürmektir.

ÖLDÜRÜLENİN VARİSLERİ ÖLÜM CEZASINI DÜŞÜREBİLMEKTE

Katilin cezası ölümdür ama öldürülen kişinin varisleri günahkâr suçluyu isterlerse  affederek idam cezasını düşürebilirler.  Ama mahkemelerin veya  devletin ya da parlamentoların katili affetmesi ve ölüm cezasını düşürmesi mümkün değildir.

ÖLÜM CEZASINI KALDIRMAK İNSANA SAYGISIKLIKTIR

Türkiye’de de olduğu gibi ölüm cezasını kaldırmak insana yapılabilecek en büyük saygısızlıktır. Ve insan güvenliğini tehlikeye atmaktır.

Allah, insanlara merhametlidir. Merhametli olduğu için de öldürmeyi engelleyici  ölüm cezasını  koymuştur.

Kasıtla öldürenlere ölüm cezası diğer kutsal kitaplar yanısıra son ilahi kitap Kur’ân-i Kerîm’de yer almaktadır.

Okuyucularımızın sitemizdeki  Kur’ân mealinden Bakara suresinin 178 ve 179. Ayetlerini anlamlarını okumalarını öneririz.

Yorumumuza bitirmeden dikkatlerimizi çekmek istediğimiz bir nokta da şudur.

CEZAYI ERTELEME DE ZULÜMDÜR

Öldürene ölüm cezası adalettir ama haberimizde yer aldığı gibi cezayı  31 yıl sürünceme de bırakmak zulümdür. Suçluyu defalarca öldürmektir.  Öldürülenin ve öldürenin ailelerini yıllarca perişan etmektir.

ARD

MİRATHABER.COM  -YOUTUBE- 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.