islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4970
EURO
34,8059
ALTIN
2.492,05
BIST
9.560,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
14°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Çok Bulutlu
18°C

Ölümcül yangın COVID hastalarını tedavi eden Mısır hastanesini vurdu

Ölümcül yangın COVID hastalarını tedavi eden Mısır hastanesini vurdu

Mirat Haber Ajansı

Mısır’ın başkenti Kahire’nin eteklerinde koronavirüs hastalarını tedavi eden özel bir hastanede Cumartesi günü çıkan bir yangın en az yedi kişiyi öldürdü ve birkaç kişiyi yaraladı. Yangın, Kahire merkezinin 30 km kuzeydoğusundaki El Obour’daki Misr Al Amal Hastanesinde sabah saat 9’da çıktı. İlk araştırmalara göre, güvenlik ve tıbbi kaynaklar elektrik arızasından kaynaklandığını söyledi. Kaynaklar, hastanenin boşaltıldığını ve kapatıldığını ve hastaların Kahire’deki bir devlet hastanesine nakledildiğini söyledi.

Mısır, geçtiğimiz hafta resmi olarak teyit edilen koronavirüs vakalarının sayısında keskin bir artış gördü. Sağlık bakanlığı Cuma günü 1.133 yeni vaka ve 49 ölüm kaydederek pandeminin başlamasından bu yana toplamı 7.309’u ölüm dahil 130.126 vakaya çıkardı. Sağlık yetkilileri, kamuya açık PCR testlerinin düşük oranı ve özel test sonuçlarının resmi rakamlardan hariç tutulması nedeniyle gerçek rakamın muhtemelen çok daha yüksek olacağını söylüyor.

Başkenti Kahire olan Mısır Arap Cumhuriyeti halkının çoğunluğu Müslüman Araplardan oluşmakta. Ülke jeopolitik olarak Libya’nın doğusunda, Sudan’ın kuzeyinde, İsrail’in batısında yer almakta. Ülke nüfusu, Nil Nehri kıyısında yoğunluk göstermekte. Mısır, 100 milyon üzeri nüfusa sahip ve bu özelliği ile Kuzey Afrika kıtasının en fazla nüfusu olan ülkesi. Yaklaşık 7000 yıllık bir geçmişe sahip. Osmanlı İmparatorluğu’nun bir vilayeti olmuş, 1922’de Birleşik Kırallık’tan bağımsızlığını kazanmış ve 1953’te Cumhuriyet ilan edilmiştir. Ülkenin Gayri Safi Yurtiçi Hasılası  302 milyar dolar ve kişi başına düşen milli gelir 3000 dolar. Mısır ekonomisi tekstil, turizm, tarım gibi sektörlerin yanı sıra İngiliz sömürgesindeyken yapay olarak inşa edilen Süveyş Kanalı ülkeye önemli döviz girişi sağlamaktadır.

Diğer Sağlık haberlerini aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

https://www.mirathaber.com/kategori/saglik/

Diğer Orta Doğu haberlerini aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

https://www.mirathaber.com/kategori/orta-dogu/

Diğer Afrika haberlerini aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

https://www.mirathaber.com/kategori/afrika/

ETİKETLER: Yangın
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.