islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5998
EURO
34,8050
ALTIN
2.488,52
BIST
9.464,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Özbek cumhurbaşkanı adayını tehdit eden video

Özbekistan’da 24 Ekim’de yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçimleri için adaylığını açıklayan Özbek şarkıcı ve aktivist Johangir Otajonov’un (Cihangir Atacanoğlu) adaylığını açıklamasından sonra tehdit videosu yayınlandı

Özbek cumhurbaşkanı adayını tehdit eden video

 Özbekistan’da 24 Ekim’de yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçimleri için adaylığını açıklayan Özbek şarkıcı ve aktivist Johangir Otajonov’un (Cihangir Atacanoğlu) adaylığını açıklamasından sonra tehdit videosu yayınlandı.

Mirat Haber Ajansı

Tanınmış Özbek şarkıcı ve muhalefet aktivisti Jahongir Otajonov, Özbekistan’da Ekim ayında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerine aday olma niyetini açıkladıktan sonra bedensel zararla tehdit edildiğini açıkladı. Otajonov geçtiğimiz günlerde İstanbul’daki ofisinde bir güvenlik kamerasıyla çekilen ve 27 Mart’ta kendisine karşı ince örtülü tehditlerde bulunan üç kimliği belirsiz kişiyi gösteren bir video yayınladı. Videodaki adamlar kendilerini tanımlamayan Otajonov’a sadece geldiklerini ifade ettiler. Son haftalarda potansiyel saldırganlara kendisini ciddi şekilde hırpalamaları için 15.000 dolara kadar teklif edildiğini söyleniyor. Üç adam videoda, eski Sovyetler Birliği’ndeki suç grupları arasında yaygın olan ifadeleri kullanarak ve sürekli Otajonov’a “kardeş” diye hitap ederek, Kırık Rusça ve Özbekçe karışımı konuşuyor.

Otajonov, ziyareti açık bir şantaj girişimi ve Ekim başkanlık seçimlerine katılma niyetinden dolayı kendisini korkutacak bir tehdit olarak gördüğünü. Bununla birlikte, cumhurbaşkanlığına aday olma veya siyasi faaliyetlerini engelleme konusunda fikrini değiştirmeye dair hiçbir planı olmadığını söyledi. Olay, Özbek hakları aktivisti ve hükümet eleştirmeni Miraziz Bazarov’un, Taşkent’te düzinelerce saldırgan adam tarafından düzenlediği halka açık bir olayın aksamasından saatler sonra kimliği belirsiz kişilerce saldırıya uğradıktan sonra hastaneye kaldırılmasından günler sonra geldi. Adamların ayrıca Otajonov’a yakın gelecek için planlarını, yani önümüzdeki günlerde Özbekistan’ı ziyaret etme niyetini bildiklerini bildirdi. Otajonov, yardım isteyerek İstanbul polisine döndüğünü belirtti. Otajonov, Ocak ayında cumhurbaşkanlığına aday olma planlarını açıkladı. Halkın Çıkarları partisinin kuruluş kongresi, kimliği belirsiz bir grup kadın tarafından bozuldu. Özbek Cumhurbaşkanı Şavkat Mirziyoev, otoriter selefi İslam Kerimov’un ölümünün 1 Eylül 2016’da duyurulmasının ardından 32 milyonluk Orta Asya bölgesinin en kalabalık ülkesini devraldı. Ülkeyi komşularına ve dış dünyaya açmak ancak birçok aktivist, reformların yeterince ileri gitmediği konusunda uyardı. Mirziyoev, Özbekistan’da muhalif siyasi grupların bulunmasına karşı olmadığını söylese de, ülke 1991 sonlarında bağımsızlığını kazandığından beri Özbekistan’da herhangi bir gerçek muhalefet partisinin kayıtlı olması neredeyse imkansızdı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.