islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5964
EURO
34,7396
ALTIN
2.414,79
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
24°C
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Açık
20°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C

Pakistan: Dünyanın Damında Heyelan

Pakistan: Dünyanın Damında Heyelan

Mirat Haber Ajansı

Pakistan’ın kuzeyinde Pazar günü bir heyelan yolcu otobüsüne çarptı ve 16 kişiyi öldürdü. Olay, Çin sınırındaki Gilgit-Baltistan bölgesindeki ünlü bir turizm merkezi olan dağlık Skurdu kasabası yakınlarında meydana geldi. Skurdu komiser yardımcısı Mirac Alem gazetecilere verdiği demeçte, devasa heyelanın talihsiz otobüsü tamamen ezdiğini ve gömdüğünü söyledi.

Paramiliter birlikler tarafından desteklenen kurtarma görevlileri, 16 cesedin hepsini enkazdan çıkardıklarını ve yolu trafiğe açtıklarını bildirdiler. Ölenlerin dördü Pakistan ordusundandı. Dünyanın en büyük sıradağları olan Karakurum, Himalaya, Hindi Kuş ve Pamir’in kesiştiği muhteşem Gilgit-Baltistan bölgesi, her yıl düzinelerce insanı öldüren heyelanların kaynağı. Bölge aynı zamanda Çin’in stratejik açıdan önemli kuzeybatı Xinkiang eyaletini karayolu, demiryolları ve boru hatları ağı aracılığıyla uzak Belucistan’daki Gwadar limanına bağlamayı amaçlayan multi milyar dolarlık bir proje olan Çin-Pakistan Ekonomik Koridoru’nun da önemli bir rotası.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.