islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4050
EURO
34,7341
ALTIN
2.393,34
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
19°C
İstanbul
19°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
21°C

Pakistan Korona Vakaları İçin İstihbaratı Kullanıyor

Pakistan Korona Vakaları İçin İstihbaratı Kullanıyor
27 Nisan 2020 15:55
A+
A-

Mirat Haber Ajansı

Güney Asya’nın 200 milyonun üzerinde nüfuslu nükleer silahlı ülkesi Pakistan koronavirüsle başa çıkmak için etmek için terörle mücadele eden istihbarat servisleri tarafından geliştirilen bir iletişim izleme sistemi kullandığını Pakistan Başbakanı İmran Han’ın bir demeciyle açıkladı. COVID-19 vakaları ülkesinde artmaya devam ederken Pakistan’ın Hizmetler Arası İstihbarat (ISI) adlı milli istihbarat teşkilatı, virüs için pozitif test edenlerle temas halinde olabilecek insanları takip etmek ve izlemek konusunda hükümete destek veriyor. Uluslararası Af Örgütü gibi uluslararası hak grupları, ISI’yi gözetim programlarını meşru güvenlik hedeflerinin yanı sıra hak aktivistlerini kaçırmak için tekrar tekrar kullanmakla suçlamaya başladı. Ancak İmran Han etkili bir “takip ve izleme” sistemine sahip olmanın ülkenin iş yerlerini yeniden açmasını ve ekonomisini yeniden canlandırmasını sağlayacağını belirtti.

Pakistan hükümeti, geçen hafta tecrit ve sokağa çıkma yasaklarını hafifletmeye başladı ve giderek artan işsizlikten kurtulmak için ekonominin bir düzineden fazla sektörünü açtı. Geçtiğimiz hafta hükümet, dini liderlerin Ramazan boyunca ülkedeki camileri yeniden açmasına izin vereceğini açıkladı. Hükümet ayrıca, düşük gelirli ailelere 75 dolarlık hibelerle ödenecek fonlar da dahil olmak üzere 8 milyar dolarlık bir ekonomik teşvik paketini devreye soktu. Şimdiye kadar, 5,2 milyondan fazla insana yaklaşık 390 milyon dolarlık fon kullanıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.