islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5615
EURO
34,9979
ALTIN
2.435,97
BIST
9.778,64
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Pakistan parlamentosu Fransız elçisinin sınır dışı edilmesini tartışıyor

Pakistan parlamentosunda Fransız büyükelçisinin geçen yıl Fransız cumhurbaşkanının aşırı sağcı bir dini parti tarafından küfür olarak kabul edilen yorumları üzerine sınır dışı edilmesine ilişkin bir karar sunuldu.

Pakistan parlamentosu Fransız elçisinin sınır dışı edilmesini tartışıyor

Pakistan parlamentosunda Fransız büyükelçisinin geçen yıl Fransız cumhurbaşkanının aşırı sağcı bir dini parti tarafından küfür olarak kabul edilen yorumları üzerine sınır dışı edilmesine ilişkin bir karar sunuldu.

Mirat Haber Ajansı

Pakistan parlamentosunda Fransız büyükelçisinin geçen yıl Fransız cumhurbaşkanının aşırı sağcı bir dini parti tarafından küfür olarak kabul edilen yorumları üzerine sınır dışı edilmesine ilişkin bir karar sunuldu. Şimdi yasaklanan Tehreek-e-Labbaik Pakistan (TLP), kararın dün içişleri bakanlığı tarafından açıklanmasının ardından en az dört polisin öldürüldüğü ve 800’den fazla kişinin yaralandığı ülke çapında şiddetli protestolara son verilmesi çağrısında bulundu. TLP Pazartesi günü Pakistan’ın en büyük ikinci şehri olan Lahor’da bir polis karakoluna düzenlenen baskında kaçırılan 11 polis memurunu serbest bıraktı.

Pakistan İçişleri Bakanı Şeyh Raşid dün, kararın TLP ile uzun müzakerelerin ardından günün ilerleyen saatlerinde parlamento önüne getirileceğini ifade etti. Ayrıca, son şiddet olayları sırasında tutuklanan tüm TLP aktivistlerine karşı açılan davaların düşeceğini ve terörle mücadele yasası kapsamına giren TLP liderlerinin temizleneceğini belirtti. Karar parlamentoda sunuldu ve Cuma günü yapılacak meclis oturumunda daha fazla tartışma yapılacak.

Ulusal Meclis Başkanı aynı zamanda konuyla ilgili özel bir milletvekilleri komitesi oluşturdu. Geçen hafta Fransız hükümeti, TLP protestolarıyla ilgili güvenlik tehditleri nedeniyle vatandaşlarına ve şirketlerine Pakistan’ı geçici olarak terk etmelerini tavsiye etti. Ancak, Pazartesi günü Pakistan Başbakanı İmran Han’ın TLP’nin taktiklerini ülkeye zarar verdiğini ilan etmesinden sonra kararın geçip geçmeyeceği belli değil. Khan, televizyonda yayınlanan bir konuşmasında, Fransız büyükelçisinin sınır dışı edilmesinin gelecekte küfürü önleyeceğinden şüphelendiğini belirtti. Bunun yerine Müslümanların çoğunlukta olduğu ülkeleri bir araya gelerek Avrupa ve diğer ülkeleri İslam’ın Peygamberi Muhammed’in onuruna hakaret etme eylemini suç saymaları için bir araya gelmeye çağırdı.

ETİKETLER: Emmanuel Macron
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.