islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3691
EURO
34,9702
ALTIN
2.326,20
BIST
9.075,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Pakistan’dan Ramazan’da Şartlı Teravih Kararı

Pakistan’dan Ramazan’da Şartlı Teravih Kararı
22 Nisan 2020 17:15
A+
A-

Mirat Haber Ajansı

Pakistan devlet medyası yaptığı açıklamada, Pakistan hükümetinin kutsal Ramazan ayı boyunca camilerde vakit, Cuma ve Teravih namazlarına şartlı olarak izin vermeye karar verdiğini söyledi. Karar, Cumhurbaşkanı Arif Alvi başkanlığındaki din adamları ve üst düzey hükümet yetkililerinin katıldığı bir toplantıda verildi. Cemaat namazına ve Teravihlere şartlı olarak izin vermek için bir anlaşmaya varıldı.

Bu şartlar, Cami zeminlerine halı döşenmemesi ve ibadet edenlerin bir buçuk metre mesafeyle saf tutmaları, evde abdest almaları ve ellerini yıkamaları, yüz maskesi takmaları, çocukların getirilmemesi, hastaların gelmemesi ve 50 yaş üstü kimsenin camiye alınmaması.

Bu tedbirler takip edilmezse veya koronavirüs vakalarında keskin bir artış olursa, hükümet kararı gözden geçirme hakkına sahip. Geçtiğimiz ay, eyalet hükümetleri, Koronavirüsün yayılmasını kontrol etmek amacıyla dini toplantıları süresiz olarak yasaklamış ve bu karar büyük tepki çekmişti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.