islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

Düşman Tuzağı ve İlahi Uyarı

Düşman Tuzağı ve İlahi Uyarı
27 Ağustos 2018 09:22
A+
A-

NATO toplantılarına görevli olarak katılmış olan bir dostum ile sohbet ediyorduk. Bu kuruluştaki devletlerin Türkiye ile ilgili değerlendirmeleri hakkında aydınlatıcı bilgi vermesini istedim. Dostumun cevabı diplomatik tarzı ile gayet net idi. “Özellikle bu kuruluşu, çıkarları uğrunda ileri düzeyde kullanan ABD, bizi ne öldürür ne de ondurur” dedi.

Sonra konu ile ilgili bir hatırasını anlattı. “NATO toplantılarından birinde delegeler geliyor selamlaşıp yerlerine oturuyor ve sohbet ediyorlardı. Ben de sağ tarafımda oturan Amerika delegesi bayan ile konuşuyordum. Bir ara; Türkiye’yi nasıl değerlendirirsiniz, diye bir soru sordum. Bana verdiği cevap benim için çok incitici idi. -Biz, Türkiye’yi bir ağaca benzetiriz, gelişmesi için sularız, dal budak saldığı zamanda budarız.” Bu cevap karşısında, soruyu sorduğuma pişman oldum. Böyle bir soru sorduğuma pişman oldum amma, buna rağmen düşünmeme ve uyanmama vesile olduğu için de memnundum.” dedi.

Dostum, bunları anlattı ve hüzünle yüzüme baktı. Şimdi farkındasınız değil mi? Bizi nasıl yakalamış, nasıl dondurmuşlar ve nasıl irademizi bloke etmişler! Dost görünümlü bu ezeli düşmanlarımız NATO’yu kurup çıkarları doğrultusunda kullanan Amerika durmamış. İslam’ı rakip bir hedef belirlemiş ve bunun içinde bir blok oluşturmuş. Türkiye, İran ve Pakistan devletleri işbirliğinde SENTO adında bir teşkilat kurdurtup İslam coğrafyasını kontrol altında tutmayı ve çeşitli bölgelerde sömürüyü sürdürmeyi planlamıştı. İşte yıllarca bize yutturdukları dostluk teraneleri bundan ibarettir. Bu şeytanî taktikle bunlar bize yapmadık düşmanlık ve çektirmedik eziyet bırakmadılar. Bizim de bunlar karşısında oturup muhasebe, muhakeme ve ciddi boyutlarda değerlendirme yapmamız gerekmektedir.

İçimize demokrasi denilen sistemi yerleştirip milletimizi kamplara bölmeyi başardılar. Milletimizi birbirine düşman kitleler haline getirdiler. Dillerini öğreterek eğitim çağındaki genç nesillerimizi kendileri gibi düşünmeye çalıştılar. Askerlerimizi, “bizim çocuklarımız” diye niteleyerek ikide bir darbe yaptırdılar. Yirmi yedi mayıs ihtilalini yaptırarak Menderesi, idam ettirdiler. Ona yaptırtamadıkları çirkefliği yanına komadılar. Onun zamanındaki on senelik gelişmeyi budadılar. Süleyman Demirel’i soytarıya çevirdiler. Merhum Turgut Özal’ı zehirleterek öldürttüler. Merhum Necmeddin Erbakan hocanın ekonomik hamleleri ve D sekizler teşkilatı karşısında bocaladılar ve istifa ettirdiler. Bütün bunların devamında Türkiye’ye tekrar tekrar budama taktikleri uygulattılar. Tuzak üstüne tuzak kurdular.

On beş temmuz darbesi ile kökten yeni bir budama hamlesi yaptılar, başaramadılar. Bu budama teşebbüsünde âciz kaldılar. Şimdi de, darbe ile hizaya getiremedikleri milletimizi dolarla ezme politikalarını silah olarak kullanmayı yürürlüğe koydular. Bunca hile ve tuzaklarla başarı sağlayamadıkları alanda şımarık kovboy bozuntusu gözünü Başkan Tayyip Erdoğan’a dikmiş. Eğer onu devirirse her şeyin hallolacağı zehabına kapılmış. Elbette bu şımarık zavallının anlayamadığı çok mesele vardır. Artık uyuyan dev uyandı.

Hemen hemen bütün vatandaşlarımızın ittifak ederek ifade ettikleri kanaatler örtüşüyor. “Bu millet bu şantajlara boyun eğmeyecektir.” Çünkü “demir ısıtılıp dövüldükçe tav tutar.” Bu milleti, ne kadar sıkıştırırsanız o kadar kenetlenmeyi başaran bir yapıya sahiptir. Hele biraz daha sıkıştırırsanız, özüne dönme gereğini hisseder ve sizin tam düşman olduğunuz kanaatiyle yeniden gerçek tavrını koyar ve ümmet olma şuuruna yönelir;

Ey müminler! Din kardeşlerinizden başkasını dost edinmeyin: Onlar size fenalık yapmakta, fesat çıkarmakta kusur etmezler ve sıkıntıya girmenizi arzu ederler. Onların size karşı olan kin ve düşmanlıkları ağızlarından dökülmektedir. Kalplerinde gizledikleri düşmanlık ise daha büyüktür. Onların düşmanlıklarına ait ayetleri açıkladık, eğer aklınız varsa ders alırsınız. (Âli İmran:3/118)

Evet, Mekke’de parlayan ve Medine’de kök salan büyük dava, bizim davamızdır. Hem “dünya beşten büyüktür”, “Allah ise her şeyden büyüktür.” Her şeyden büyük Allah, kullarına moral veriyor: Sakın gevşemeyin, üzüntüye kapılmayın, eğer müminler iseniz en üstün sizsiniz. (Âli İmran:3/139)

Evet, önce biz, kendimiz olalım, gerisi gelir. Esselamu aleykum.

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.