islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3234
EURO
35,0716
ALTIN
2.282,24
BIST
9.009,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Papa’nın Eşcinsellik Desteğine Tepkiler

Papa’nın Eşcinsellik Desteğine Tepkiler

Mirat Haber Ajansı

Papa Françesko’nun Çarşamba günü yayınlanan açıklamalarıyla eşcinselliği ve eşcinsellerin birbirleriyle resmi olarak yaşamalarını onaylayan ilk papa oldu. Vatikan’ın konuyla ilgili resmi öğretisi göz önüne alındığında, haberler Katolik mezhebi içinde yerleşmiş eşcinsel grupların sevincine yol açtı. Haber aynı zamanda Katoliklerin arasında çoğunlukta olan dindar muhafazakarların tepkisini çekti. Papalık açıklaması, dünya prömiyeri Roma Film Festivali’nde yapılan uzun metrajlı belgesel “Francesco” filmi bağlamında geldi. Papa ile yeni röportajların yer aldığı film, çevre, yoksulluk, göç, ırk ve gelir eşitsizliği ve ayrımcılıktan en çok etkilenen insanlar gibi Papa Françesko’nun ilgilendiği konuları inceliyor.

Papa, eşcinsel insanların bir ailede olma hakkına sahip olduklarını, onların da Tanrı’nın çocukları olduğunu söyledi. Ecinseli aileden atamaz, bunun için hayatını perişan edemezsiniz diyen Papa sahip olunması gerekenin pratikte evlilik olan bir medeni birlik yasası olduğunu söyledi. Papa, bu şekilde iki homoseksüelin birlikte rahatça yaşamasının yasal olarak güvence altına alındığını bildirdi. Françesko, Buenos Aires’in başpiskoposu olarak hizmet ederken, eşcinsel çiftler için sivil birliktelikleri eşcinsel evliliklere alternatif olarak onaylamıştı. Bununla birlikte, papa olarak pratikte evlilik anlamına gelen “medeni birlikteliklerin” lehine hiçbir zaman kamuoyuna açıklama yapmamıştı. Uzmanlar, Katolik kilisesi içindeki küreselci reformcularla geleneksel kesim arasındaki çatlağın iyice açıldığını bildiriyorlar. Bundan sadece çeyrek asır önce Vatikan eşcinselliğe, zinaya, Evrim Teorisi’ne, kürtaja kuvvetle karşıyken ve dünyada pek çok dindar Hristiyan bundan güç alırken bugün bütün bu alandaki mevzilerini kaybetmiş durumdalar.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.