islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3151
EURO
35,1407
ALTIN
2.294,85
BIST
9.069,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Papa’nın ziyaret nedenini puldaki harita ele verdi

Papa’nın ziyaret nedenini puldaki harita ele verdi

Irak ziyaretinde Kürdistan Özerk Bölgesine özel ziyaret yapan Papa’nın bu ziyaret nedenini basılan puldaki Türkiye  topraklarını içeren harita ele verdi.

10 Mart 2021 – Mirat Haber Ajansı

Papa’nın ziyareti şerefine pul bastıran Barzani yönetimi, pulda sözde büyük Kürdistan propagandası yaptı. Papa’nın ziyareti şerefine bastırılan hatıra pulunda Papa’nın başının üzerinde bulunan haritada Hatay, Sivas, Erzurum, Kars gibi birçok ilimiz, sözde Büyük Kürdistan haritasına dâhil edildi.

Katolik dininin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Françesko’nun pazartesi günü sonra eren tarihi Irak ziyaretinin yankıları sürüyor. Papa’nın Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) ziyaretinde Erbil’in büyük bir skandala imza attığı ortaya çıktı.

İlahilerle karşılandı

Bağdat’taki temaslarının ardından cumartesi günü Necef’te Iraklı Şiilerin lideri Büyük Ayetullah Ali Sistani ile bir araya gelen Papa Françesko, pazar günü de IKBY’nin başkenti Erbil’e geçti. Papa, Erbil Uluslararası havalimanında IKBY Başkanı Neçirvan Barzani, Başbakan Mesrur Barzani ve dini temsilciler tarafından karşılandı. Törende yöresel kıyafet giyen çocuklar, seslendirdikleri ilahiler eşliğinde Papa’yı zeytin dalları, yeşil yapraklar ve çiçeklerle karşıladı.

Pulları Barzaniler tanıttı

IKBY İletişim Bakanlığı, ziyaretin anısına 6 adet hatıra pulu bastırdı. Barzani ailesi de bizzat pulların tanıtımını Papa Françesko’ya yaptı. Ancak pullardan birinde Türkiye’nin büyük tepkisini çekecek bir skandala imza atıldığı ortaya çıktı. Papa Françesko figürünün yer aldığı pulun arka fonunda görülen haritaya, Türkiye’nin birçok doğu ve güneydoğu ili Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’ne dâhil edilerek sözde ‘Büyük Kürdistan’ propagandası yapıldı. Vatikan Sözcüsü Matteo Bruni, Papa’nın pazartesi sona eren ziyaretini Irak’a ve halkına yönelik bir sevgi gösterisi olarak nitelemişti.

Vatikan Sözcüsü Matteo Bruni, Papa’nın pazartesi sona eren ziyaretini Irak’a ve halkına yönelik bir sevgi gösterisi olarak nitelemişti.

Sözde Kürdistan

Papa’nın ziyareti şerefine bastırılan hatıra pulunda Papa’nın başının üzerinde bulunan haritada Hatay, Sivas, Erzurum, Kars gibi birçok ilimiz, sözde Büyük Kürdistan haritasına dâhil edildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.