islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4809
EURO
34,7450
ALTIN
2.440,33
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Paris Saint Germain Başakşehir futbol maçında hakem ırkçılığını protesto için takımlar sahayı terketti

Paris Saint Germain Başakşehir futbol maçında hakem ırkçılığını protesto için takımlar sahayı terketti

Mirat Haber Ajansı

UEFA Şampiyon Kulüpler kupası eleme grubu müsabakasında dünyanın önde gelen ekiplerinden Paris’te Paris Saint Germain (PSG) futbol takımıyla deplasmanda maç oynayan Okan Buruk yönetimindeki İstanbul takımı Başakşehir, golsüz devam eden maçın 6’da 1’lik bölümü henüz tamamlanmadan Romanyalı dördüncü hakem Constantin Sebastian Coltescu’nun Başakşehir yardımcı antrenör Kamerun’lu Pierre Webo’ya ırkçı olduğu belirtilen ifadelerle konuşması üzerine yine Afrikalı futbolcu Demba Ba’nın takım arkadaşlarına çekilme önerisi üzerine, hem Başakşehir hem de evsahibi PSG futbolcuları sahayı terk ettiler. Bunun üzerine UEFA sorunu kabul ederek, hakemleri değiştirip yeni dört hakemle oynanması için maçı bugüne erteledi.

PSG-Medipol Başakşehir maçının dördüncü hakemi maçtan alındı

PSG, Fransa’nın açık ara olduğu gibi dünyanın da en güçlü beş takımından biri. Kadrosunda oynayan ikisi de siyahi olan ve hala genç yaşlardaki Nejmar ve Mbappe, 35 yaş üstü Messi ve Ronaldo’dan sonra dünyanın en değerli futbolcuları kabul edilmekte. Bunlar ve diğer pahalı oyuncuları olan PSG’nin hemen sahayı Başakşehir’e destek için terk etmesi de futbolda ırkçılığa karşı dayanışmanın bu yönde ilk örneği olarak spor tarihine geçmiş oldu. Konuyu anında takip eden ve önce mesajlar ardından televizyon beyanatlarıyla Başakşehir’in tam arkasında olduklarını ifade eden şu an Korona hastalığı tedavisi gören Türkiye Futbol Federasyonu başkanı Nihat Özdemir ve ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın desteği Türk futbol takımının Paris’teki hareket alanını açtı. Alınan karar ırk ayrımcılığı aleyhinde kilometre taşı bir karar olarak görüldü.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.