islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5885
EURO
34,8412
ALTIN
2.508,17
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Petrol Fiyatlarında 8 Yıl Sonra Bir İlk Yaşanıyor!

Petrol Fiyatlarında 8 Yıl Sonra Bir İlk Yaşanıyor!
28 Ocak 2022 15:42
A+
A-

Son günlerde Rusya ile Ukrayna arasındaki yaşanan gerilimin artması ile beraber ekim 2014 tarihinde bu yana ilk kez Brent petrolün varil fiyatı, 90 dolara kadar ulaştığı görüldü.

Küresel petrol talebindeki toparlanma tüm hızıyla sürerken jeopolitik gerilimlerin de muhtemel talep kesintilerine dair de endişeleri artırması petrol fiyatlarındaki yükselişte fazlasıyla etkili olduğu görüldü.

87,45 DOLARA YÜKSELDİ

Batı Teksas türü ham petrolün varili de yüzde 2’nin üzerinde artarak 87,45 dolara yükseldi.

2022’DE 105 DOLAR BEKLENTİSİ

Petrol piyasasında ise dengenin sağlanabilmesi için daha yüksek fiyatlara ihtiyaç olduğunu ifade eden Goldman Sachs, petrol fiyatın 2023 tarihinde yaklaşık 105 dolar/varil olabileceğini söyledi.

Bu sene ise Brent petrolünde ortalama fiyatın 96 dolar/varil olacağını tahmin etmeyi devam ettiren Goldman Sachs, cari 85 dolar/varil fiyat seviyesinde düşük OECD stokları ve düşen OPEC+ atıl üretim kapasitesi sebebiyle piyasanın kritik şekilde yetersiz arz ile karşı karşıya olduğunu belirtti.

AKARYAKIT FİYATLARI ARTACAK MI?

Geçen sene Ocak ayında 7 TL benzinin litresi üst üste yapılan zamlarla 14 TL’ye dayandı. Fiyatlarda görülen yükseliş eşel mobil sistemi kapsamında feragat edilen ÖTV’nin bir kısmının tekrar uygulanmaya başlaması da etkili oldu. Falat vatandaş ‘dolar kurundaki düşüş akaryakıta indirim olarak yansıyacak mı?’ diye merak ederken uluslararası piyasalarda petrol fiyatlarının 7 yılın zirvesine çıkması yeni zam yapılma ihtimalini güçlendirdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.