islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5120
EURO
34,9490
ALTIN
2.435,29
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Hafif Yağmurlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

PKK, Rakka ve Ayn İsa’ya Yığınak Yapıyor

PKK, Rakka ve Ayn İsa’ya Yığınak Yapıyor

mirathaber -ÖZEL- Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyinde yuvalanan PKK-YPG terör örgütüne yönelik muhtemel operasyonuna karşı, örgütün Kandil’de barınamayan teröristleri Ayn İsa ve Tel Tamır kasabasına yerleştirdikleri öğrenildi.

mirathaber.com’un yerel kaynaklardan edindiği bilgilere göre terör örgütü PKK, Kandil dağlarına yönelik Türkiye’nin yaptığı operasyonlara karşı barınamayınca çözüm olarak teriristleri Suriye’ye kaydırmaya başladı. Türkiye’nin Suriye’deki terör odaklarına yönelik operasyon yapması gündeme gelince de örgütün buraya konuşlandırdığı terörist kadroları Tel Tamır ve Ayn İsa kasabalarına yerleştirdiği bilgisini doğrulattık.

Haber kaynaklarımız, Kandil Dağları’ndan gelen teröristlerin, özellikle Rakka kırsalındaki Ayn İsa kenti ve Tel Tamer kasabasında alevlenen askeri cephelerde ve Haseke’nin kuzey batısında temas hatlarını alarak ilk inisiyatifi almaya başladığını belirtiyorlar.

Her türlü askeri tatbikata konu olan ve Kandil Dağları’nın engebeli yapısında deneyimli olan bu teröristler, sadece Türkiye değil, bütün bölge ülkeleri için tehlike kaynağı olmaya başladı. Kandil teröristlerinin bölgede bulunan başta Araplar olmak üzere, diğer milletlere mensup Suriyelileri taciz ederek göçe zorlamaya çalıştıkları da alınan haberler arasında bulunuyor.

Kaynaklarımızdan aldığımız bilgilere göre Tel Tamır ve Ayn İsa’ya gelen teröristler arasında Türkiye’nin Kırmızı Bülten ile aradığı n Rojat Delo, Joan Saad, Britan Kajo, Kahraman Delo, Joan Mulla, Azad Sefu ve Diyar Ahmo kod adlı teröristler de bulunuyor. Adı geçen teröristlerin Rakka kentinin kuzeyindeki Heişa köyüne yerleştikleri belirtiliyor.

Haber kaynaklarımız, dönem dönem Kandil’den terör şeflerinin gelerek bölgedeki tünel kazma çalışmalarını gözlemlediklerini de belirtiyorlar.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.